Prou criminalització del jovent del Fort Pienc, absolució Arnau!

Publicat el

Durant la matinada prèvia al passat dia 14 de novembre, fou detingut al barri del Fort Pienc un jove que es trobava en aquell moment al carrer, sense cap mena de criteri excepte pel fet de coincidir la data amb la nit prèvia a la vaga general. El fet, habitual, deixa constància de la criminalització amb la qual el poder polític respon a tota protesta social encapçalada per totes aquelles que som destinatàries últimes de les seves agressives polítiques, caient sobre el jovent sense cap mena de consideració. Tractats com a sospitoses habituals, no deixen de recordar-nos com les joves ens mostrem com un destorb als ulls del Poder mentre no seguim els seus cànons i normes.

La detenció en sí, a més a més, s’efectuà amb la col·laboració entusiasta dels vigilants de seguretat de l’empresa de transports metropolitans de TMB, els quals van retenir i immobilitzar el jove, qui es trobava en aquell moment lluny de qualsevol parada de metro, fent inexplicable la presència dels agents de Securitas (els quals han d’exercir les funcions encarregades dins les instal·lacions de transport públic). Un cop reduït al terra i emmanillat, el company fou agredit de forma física i verbal per un dels vigilants, amb total impunitat per part dels seus companys i dels agents dels Mossos d’Esquadra que, instants després, van aparèixer per procedir en la detenció del jove que fou acusat d’haver agredit a un dels guardes. El detingut, després de passar 13 hores a comissaria, fou deixat en llibertat amb càrrecs.

Després d’aquest fet, queda clara un cop més quina és la funcionalitat de tots aquells cossos, que existeixen sota el pretext de vetllar per la seguretat, siguin privats o de l’Estat. Tinguem clar, doncs, que la nostra postura ara més que mai ha d’esdevenir ferma, valenta i conscient: un cop assenyalats els culpables, hem de prosseguir la nostra tasca per a què, definitivament, la por canviï de bàndol.

Al Fort Pienc diem PROU!
ABSOLUCIÓ ARNAU!


Deixa un comentari