Les Corts: Perquè quan la injustícia es fa llei, la rebel·lió és un deure!

Publicat el

Instruïm-nos

Falta d’escoles públiques: només quatre escoles bressol municipals i set escoles públiques de primària. Tres instituts públics de secundària.

Falta de centres sanitaris: només dos Centres d’Atenció Primària però 34 centres mèdics privats. Gran part de la població de Les Corts es beneficia de doble cobertura sanitària (pública i privada). Això no hauria de ser així.

Els 3.694.024m² de vivendes fan evident la quantitat de població que viu al districte de Les Corts. Amb 82.489 habitants, 73.000 d’aquests amb vivenda per sota la Diagonal als barris de Les Corts i de Maternitat-Sant Ramon, es fa encara més palesa la importància d’ampliar els equipaments de primera necessitat. No obstant això, en comptes d’escoles i centres sanitaris, les oficines i el comerç omplen el territori. L’especulació urbanística i l’alta tendència empresarial són mostres de la degradació del barri. Les Corts compta amb un llarg historial d’expropiació, recol·locació i enderrocs. Alguns precedents que demostren la voluntat de l’Ajuntament del districte i el de la ciutat serien la Colònia Castells, el cas que envolta el Descampat Anglesola (on s’hi hauria hagut de construir un institut públic) o la requalificació del miniestadi. La informació que l’Ajuntament proporciona a la població sobre els plans que afecten directament el lloc on viuen és insuficientment insultant.

Jove, instrueix-te!

Mobilitzem-nos

Per fer sentir la veu d’un jovent digne per a un barri que volem digne.

Des de Ferrer i Guàrdia als docents que lluiten i les marees grogues que surten al carrer, ara cal que parlem els joves, els estudiants, per decidir l’escola i l’educació que ens cal.

Des dels voluntaris al front durant la guerra civil fins a les acampades als hospitals, a les tancades als CAPs. Ara és l’hora dels joves d’exigir una sanitat de qualitat, una sanitat pública fora de vinculacions partidistes i particulars sempre lligades als interessos dels mercats.

I des dels primers defensors del dret a un habitatge digne fins als solidaris que amb la PAHC okupem els carrers per evitar desnonaments i okupem les llars per donar sostres a aquells que s’han vist desposseïts. Toca seguir insistint: cases sense gent, no s’entén. Dotem-nos dels nostres propis espais, alliberem i creem alternatives.

Jove, mobilitza’t!

Organitzem-nos

No estem sols. Som molts els qui volem un barri actiu, ple de complicitats i persones que defensin la cultura i el pensament crític, els serveis públics i el poder decidir sobre el propi territori.

Des d’Arran Les Corts cridem en contra la privatització, en contra el desmantellament dels serveis públics i per a una vida digne. Edifiquem el nostre futur i evitem que ens l’ensorrin.

Volem posar de manifest les mancances que el barri té en serveis bàsics per les persones i denunciar els polítics que les gestionen.

Irene Rigau, consellera d’Ensenyament. Boi Ruiz, conseller de Salut. Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat. Els culpables governen a la Generalitat.

Jordi Portabella a la comissió de cultura, coneixement, creativitat i innovació. Ricard Gomà a la comissió de qualitat de vida, igualtat, joventut i esports. Gabriel Colomé Garcia a la comissió d’hàbitat urbà. Els culpables gestionen l’Ajuntament de Barcelona.

Antoni Vives com a regidor del districte de Les Corts i com a màxim responsable de l’àrea d’hàbitat urbà del govern de l’Ajuntament de Barcelona.

Contra les polítiques d’aquests,

Jove, organitza’t!

Perquè quan la injustícia es fa llei, la rebel·lió és un deure!


Deixa un comentari