Un any més les Falles Populars i Alternatives segueixen donant guerra!

Publicat el

Un any més l’Assemblea d’Arran Benimaclet Horta Nord junt amb el Terra i Benimaclet Viu hem celebrat les tradicionals Falles populars i alternatives el 16 de març.

A les 12 del migdia féiem la plantà de la falla amb la novetat que per primer cop teníem una falla infantil feta pels xiquets i xiquetes del barri. Al mateix temps es començaven a preparar les paelles, enguany amb 250 participants el carrer estava ple. Un carrer que estava decorat amb cartells d’Arran així com amb una pancarta en record de Guillem Agulló, present en tot moment al nostre company.

Enguany la falla assenyalava els culpables de la crisi. També pretenia ser una denúncia a totes les retallades socials i nacionals que patim, alhora però també es mostrava la resistència i la resposta de la gent, amb ninots que representaven les grans mobilitzacions, l’entrada al Parlament de la CUP-AE així com el naixement d’Arran.

A les 5 de la vesprada es va repartir xocolata entre els xiquets i xiquetes del barri i a les 6 començava l’actuació musical de El Diluvi amb centenars d’assistents.

Per acabar, es va fer el tradicional sopar popular al carrer. A les 12 va començar la cercavila pel barri amb foc, dolçaines i tabals per tal de portar la falla al CSO l’Horta on es va cremar. Així acabava la festa amb la interpretació de la Muixeranga.

Aquestes són les falles que volem reivindicar les joves, festes populars i obertes a la participació, on poder gaudir d’un oci alternatiu respectant les nostres tradicions.

Llarga vida a les Falles populars i combatives!


Deixa un comentari