Les violències de gènere es cobren la seua cinquena víctima mortal als Països Catalans

Publicat el

Una dona de 33 anys ha estat morta a Oliva (la Safor) aquest dijous 28 de març a mans de la seua parella. Aquest nou assassinat es suma als de Benaguasil, Calp, Artà i Reus convertint-se així, en la cinquena mort per violències de gènere als Països Catalans quan no fa ni tres mesos que hem començat l’any.

És un fet ben palpable, doncs, que el patriarcat continua exercint sobre totes nosaltres violències a partir de les relacions sexo-afectives, familiars, laborals, culturals… violències físiques com a exemples més destacables, però també maltractaments psíquics i emocionals que agredeixen i atempten greument contra la nostra integritat i llibertat.

Cal tindre en compte que lluny d’avançar cap a la destrucció del sistema patriarcal, l’actual context de crisi econòmica aparellat de les polítiques neoliberals reforcen les desigualtats de gènere i generalitzen la feminització de la pobresa. Aquestes polítiques socioeconòmiques, amb d’altres com la contrareforma de l’avortament suposen clars i greus exemples de violències institucionals, menys visibles i estigmatitzades, que tracten de recloure les dones a la llar amb dues conseqüències directes: d’una banda limitar la nostra activitat a les tasques reproductives; i d’altra banda, augmentar la nostra dependència cap a les nostres parelles i famílies; convertint les dones en subjectes més vulnerables davant les violències de gènere.

Des d’Arran veiem del tot necessari respondre amb intransigència i de manera contundent i col·lectiva cap a qualsevol actitud, comportament o política que tracte de subordinar-nos, controlar-nos, menysprear-nos, ridicularitzar-nos, invisibilitzar-nos, estigmatitzar-nos… i articular una resposta feminista que ens permeta establir relacions lliures en tots i cadascun dels àmbits de les nostres vides.

CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE
LES JOVES PLANTEM CARA


Deixa un comentari