Crònica de la xerrada sobre habitatge i desnonaments a Bétera

Publicat el

El passat dimecres 27 de març va tindre lloc a l’Ateneu de Bétera, l’inici de la lluita pel dret a l’habitatge engegada per Arran Camp de Túria, emmarcada dins la campanya “Només lluitant tenim futur”.

L’acte, que comptà amb la participació de mig centenar d’assistents, va començar amb la intervenció d’una membre d’Arran que presentà a Bétera la campanya “Només Lluitant Tenim Futur”, iniciada fa uns mesos amb la lluita feminista “pel dret a decidir sobre el propi cos”. Aquesta campanya continua amb la lluita pel dret a l’habitatge que s’iniciava aquell mateix dia amb un acte organitzat conjuntament amb l’Ateneu de Bétera per visualitzar la lluita i el discurs de les Plataformes d’Afectades per les Hipoteques (PAH).

Des d’Arran vàrem aprofitar l’acte per tal d’afegir la perspectiva juvenil en la lluita pel dret a l’habitatge. En aquest sentit des d’Arran defensàrem que “durant aquell suposat miratge de bombolla immobiliària i d’un model econòmic basat en l’especulació de, fins i tot, allò més bàsic com l’alimentació o l’habitatge, els joves ja denunciàvem que ens era impossible emancipar-nos pels preus produïts per aquest sistema especulatiu. Sis anys més tard, la situació és encara més greu i no només ens és impossible l’accés a l’habitatge sinó que el panorama en xifres és 41.000 desnonaments durant el 2012 als Països Catalans (115 desnonaments al dia), amb el drama social que aquesta xifra comporta. I d’açò li hem de sumar un atur juvenil de més del 55%”.

És per tot açò que, des d’Arran, volem, amb aquesta campanya, animar als joves a organitzar-se per assenyalar el culpable d’aquesta situació: el sistema capitalista; i a tots aquells responsables i còmplices d’aplicar les polítiques neoliberals que ens estan arruïnant el futur.

Pel que fa a la problemàtica dels desnonaments davant el dret a l’habitatge, les assistents poguérem aprofitar la participació en la xerrada de les PAH de Camp de Túria, València i Sabadell per tal de contextualitzar les realitats de cadascuna de les PAH, així com el seu procés de creació. En aquest sentit, poguérem compartir diverses experiències militants en diferents contextos sobre les seues dinàmiques internes de funcionament assembleari i participatiu, així com també sobre els diferents eixos de lluita que tenen obert: des de la campanya per la ILP, així com la lluita i accions per aturar els desnonaments, els “escraches”. Per últim, també ens van explicar en què consisteix l’Obra Social la PAH: amb la reapropiació per part de les famílies de tots aquells habitatges buits en mans d’immobiliàries, promotores i bancs.

En acabar el debat, les assistents vàrem poder gaudir plegades d’un sopar popular.

GENT SENSE CASES, CASES SENSE GENT!
ENDAVANT AMB LA LLUITA DE LES PAH I AMB L’OKUPACIÓ!

INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME, FEMINISME
NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR!


Deixa un comentari