Crònica de la jornada antifeixista del 19 d’abril a Vilassar de Mar

Publicat el

El passat 19 d’abril vam organitzar la Jornada Antifeixista al Casal Popular Atzari de Vilassar de Mar, en el marc de la campanya nacional antifeixista d’Arran i els 20 anys de l’assassinat de Guillem Agulló.

Per començar, tingué lloc una taula rodona al Passeig dels Pins on una trentena de persones van poder escoltar a en Ferran Badenes, militant d’Arran la Plana i activista antifeixista, que ens explicà un breu resum històric de la ultradreta valenciana, des de el valencianisme blaver als neonazis espanyolistes. Badenes va centrar-se, sobretot, en analitzar els dos fenòmens polítics més recents en el panorama feixista del País Valencià: España2000 i el feixisme autònom del Col·lectivo Impulso; assenyalant-los com els focus més problemàtics de la ultradreta organitzada del Sud, insistint en dues tasques fonamentals per combatre’ls: el treball de base als barris on aquestes formacions tenen més ressò i l’autodefensa activa. D’altra banda, en Christian, d’Arran Clot-Camp de l’Arpa, exposà la lluita dels veïns del barri contra el Casal Tramuntana, projecte fet a imatge del neofeixisme de la Casa Pound a Itàlia. Així doncs, Christian remarcà la importància de la campanya #ClotSenseNazis, que ha ajudat a desemmascarar de cara al veïnat el caràcter neonazi del Casal Tramuntana, que s’amaga sota activitats “culturals” i esportives.

Tot seguit, tingué lloc el passe de video on es recordà el cas del Guillem, amb entrevistes a ex-companys de militància a Maulets, als seus pares i del 15é aniversari de la seva mort. Han estat 20 anys amb tu, Guillem, 20 anys de sostindre la dignitat i de nous joves que s’afegeixen a la teva lluita, ni oblidem ni perdonem!

Durant la vesprada, més de 70 persones passaren pel Casal a fer un glop, gaudir d’en PD PORCO ROSSO i mostrar el seu suport a la lluita contra el feixisme i el racisme als nostres pobles i barris.

Imatge


Deixa un comentari