Crònica de la jornada bolivariana a Granollers

Publicat el

Idees, crítiques, preguntes, debat i conversa han estat protagonistes de l’acte que ha tingut lloc al Casal Popular L’Esquerda, amb el company Miguel Ortiz del Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela. Una cinquantena de persones han pogut participar d’una conversa enriquidora, que ha contribuït a formar una opinió més rica sobre aquest país, d’actualitat per les seves polítiques econòmiques, socials i culturals.

Els joves, estrat majoritari en el país caribeny “tienen garantizada la educación gratuïta hasta el termino de los estudios universitarios en su totalidad” ha explicat el company veneçolà. Pel govern de Veneçuela representa un valor propi al qual cal dotar de tota la formació possible, ja que retorna a la seva societat a llarg termini. Aquesta ha sigut una mostra per contrastar amb les mesures d’immediatesa que es prenen al Sud d’Europa, per tal de salvar el sistema “sigui com sigui”.
També han sorgit preguntes al voltant de les expropiacions, que han suscitat entusiasme entre els presents. A Veneçuela “se recuperan instalaciones en función del interés nacional y humano” ha explicat, i l’habitatge és un d’ells. No és comprensible que un Dret Humà com aquest es vegi vulnerat per una minoria que, a través de l’acumulació, ha desposseït a una majoria que es veu abocada a viure al carrer.
La vesprada ha acabat amb unes arepas veneçolanes d’un expert cuiner de Granollers, que amb bona música llatinoamericana, han tancat una interessant jornada sobre aquest país del que tant parlen els “nostres mitjans de comunicació”.
D’aquests també n’hem parlat.
Extret de: http://granollers.cup.cat/noticia/si-no-ho-saps

Deixa un comentari