Jornada pel català i pels Països Catalans al Camp de Túria

Publicat el

El passat divendres 19 d’abril des d’Arran Camp de Túria, les Joves per l’Ateneu de Benaguasil, l’Ateneu de Bétera i el Casal Jaume I de Camp de Túria vàrem organitzar plegades un acte per commemorar el 23 d’abril, dia del llibre; i el 25 d’Abril, diada del País Valencià.
Presentació del documental “València necessita una cançó”
Per tal de commemorar la desfeta d’Almansa i els més de 300 anys de resistència, vàrem presentar a l’Ateneu de Bétera el documental “València necessita una cançó”.
Durant l’acte vàrem comptar amb la participació de Borja Pons, un dels productors del documental, per tal d’aportar les seues vivències i experiències durant el rodatge. D’altra banda Mireia, la vocalista de Rapsodes; i Rubén, baixista dels Make Some Are Us, ens varen poder exposar les seues experiències des d’una perspectiva comarcal centrada en l’àmbit local.
Tot plegat poguérem continuar amb un debat sobre l’actual situació i l’evolució que ha experimentat el panorama musical valencià en els darrers anys, així com debatre sobre el paper i la importància dels moviments socials de base com a contrapoder de suport cultural davant l’actitud passiva i, moltes vegades censuradora de les institucions.
Performance dels llibres: som Països Catalans
En acabar la presentació del documental tingué lloc, per commemorar la setmana del llibre, un acte emmarcat dins de la iniciativa “Som Països Catalans” amb què es volia mostrar de manera simbòlica el rebuig a tot el seguit d’atacs a llengua que s’estan donant arreu del territori. Entendre que qualsevol atac al català, independentment del lloc on es done, és un atac cap a tots els catalanoparlants i, llavors, comprendre la necessitat d’una resposta conjunta arreu dels Països Catalans per defensar la nostra llengua.
Així, es dugué a terme una performace que també s’ha reproduït al llarg dels Països Catalans i, concretament a: Molins de Rei, Vilafranca del Penedés, Sant Joan Despí, Alacant, Sineu, Gràcia, Sants, Poblenou, Riudebitlles, Gandia, Bunyola, Manacor, Sant Feliu, Manresa, Palma, Ciutat Vella de València, Benimaclet, Arbúcies, Barcelona, Castelló… que consistia en omplir de llibres en català el mapa dels Països Catalans. Els llibres es destinaran a omplir les biblioteques dels Casals i Ateneus de la comarca.
Durant la construcció del mapa els diferents col·lectius que organitzàrem l’acte llegírem poemes i fragments de les nostres autores. Finalment, amb el mapa dels Països Catalans ja format, es llegí el manifest de Som Països Catalans.

Deixa un comentari