Per la independència, el socialisme i el feminisme! El jovent, ho podem tot!

Publicat el

Un any més el jovent eixim als carrers pel 25 d’Abril. Però enguany eixim als carrers amb més motius que de costum i és que el jovent ens trobem en una situació crítica, en una situació generalitzada de constant estafa econòmica, social i política, que ens venen com a crisi i que els i les joves patim amb grans agreujaments.

En esta situació, en què ens estan robant el present i ens estan hipotecant el futur , en què el capitalisme més ferotge se’ns està mostrant a través de retallades en educació, en sanitat, en beques i ajudes de tot tipus, en què la ja falsa democràcia és segrestada pels agents financers. Els i les joves hem de dir prou! I és que tot açò ens afecta especialment a nosaltres. Nosaltres, unes joves que ja de per si comptàvem amb treballs precaris i ara, ens veiem abocats a l’agreujament continu d’estes condicions, a la negació permanent de la nostra dignitat laboral, social i política, a la negació del nostre futur.

A més, el patriarcat continua arrelat a la nostra societat, un patriarcat que continua creant víctimes i dones maltractades, que continua sense deixar que l’alliberament sexual siga possible, que no ens deixa ser ames dels nostres propis cossos i que ara, també amb l’excusa de la falsa crisi econòmica, agreuja i perpetua les discriminacions. Perquè la nova contrareforma de la vergonya per l’avortament, impulsada per Alberto Ruiz Gallardon, ens rebaixa a tots com a persones i nega a les dones el seu dret a decidir lliurement el seu futur. Perquè tot açò, així com també els comentaris de personatges públics com Toni Cantó i les pressions de la lacra eclesiàstica i conservadora de l’Estat Espanyol als estaments polítics són agressions a la llibertat de les joves i les dones en general i com a tals han de ser respostes.

Però este, és també un moment crític per a la nostra llengua i la nostra cultura, atacades constantment pel Govern Espanyol amb decrets com la famosa Llei LOMCE o amb les polítiques dels governs botiflers de la Generalitat Valenciana i de les Illes Balears, atacs a cop de decrets de plurilingüisme en el cas valencià i amb el canvi de topònims i rebaixament del prestigi lingüístic en el cas illenc. I és que la llengua, el nostre valencià, símbol de la unitat del nostre poble, continua essent la principal diana dels que ens volen destruir. Perquè ens fa vergonya la campanya de denúncia anònima engegada per les joventuts de PP, igual que ens han fet vergonya totes les campanyes espanyolitzadores dels governs de dretes i esquerres de l’Estat Espanyol i les seues regions imposades, tots amb l’objectiu comú d’eliminar-nos com a poble. Però la unitat dels Països Catalans no sols és atacada per part de l’Estat Espanyol, els sectors burgesos i regionalistes de la Comunitat Autònoma de Catalunya han oblidat, si és que algun cop el van tindre present, a la resta del País. Ens demostren, una vegada més, que lluny de lluitar per defensar la cultura i el patrimoni del nostre poble, només aspiren a la millora econòmica per a la burgesia regional.

Hem de recordar, a més, que, com és habitual en els processos de retrocés capitalista, la repressió està augmentant. Està augmentant tant a mode de més detencions, més multes i més assetjament ideològic per part dels cossos repressius de l’Estat, com en clau d’actuacions feixistes. Perquè no oblidem que els capitalistes sempre han utilitzar als feixistes per reprimir en temps de crisi, i avui, seguim patint més que mai la connivència dels grups d’extrema dreta amb la policia, eixa total impunitat que fa 20 anys ens va fer perdre al company Guillem Agulló.

Arran, manifestem avui, ací, a la diada del 25 d’Abril, com ho hem fet i ho farem sempre, el més ferm compromís de respondre a estes agressions. El jovent ens hem de rebel·lar, ens hem d’organitzar i lluitar. Lluitar per combatre el feixisme, organitzar-nos per defensar els nostres drets individuals i col·lectius, rebel·lar-nos per tindre un futur digne, lliure de l’opressió espanyola i francesa, del capitalisme i del patriarcat. Perquè no ens valdran mitges independències, perquè ho volem tot i estem disposats a lluitar per aconseguir-ho. Per això eixim a diades com avui, per dir ben alt i fort que seguirem! Seguirem lluitant :

Per la independència, el socialisme i el feminisme!
El jovent, ho podem tot!


Deixa un comentari