Accions contra la patronal a Palma

Publicat el

Aquesta matinada passada, ARRAN hem realitzat una acció contra un dels locals de la franquícia de supermercats Mercadona. L’acció ha consistit en el llançament d’ous de pintura contra la façana de l’edifici on es troba situat, a més d’una pintada denunciant l’explotació que pateixen les treballadores d’aquesta empresa

Des de l’inici de la profunda crisi econòmica que està colpejant els Països Catalans, els grans capitals, amb la constant ajuda de la classe política del nostre país, han intentat fer pagar la crisi a aquells que en cap cas l’han provocada, és a dir, les classes populars. Les grans grans empreses estan aprofitant aquests moments de crisi per imposar el seu anhelat programa econòmic neoliberal d’on puguin treure el màxim benefici de l’explotació de les classes populars.

L’objectiu de la patronal és, precisament, augmentar els beneficis individuals a costa de l’explotació de la classe treballadora. Aquesta patronal és la mateixa que no ha demanat cap pacte per realitzar EREs ni per aplicar la reforma laboral, i en canvi ara demana un pacte perquè les classes populars acceptin i assumeixin aquesta crisi capitalista que ells han provocat. Tots aquests mecanismes ens han duit a la denominada ‘dictadura patronal’, en la qual aquesta pot fer i desfer quan i com li roti, ja que tenen l’aval i suport incondicional del govern, a més de l’excusa de la crisi.

Les grans empreses han arribat a témer l’organització de les classes populars, tant en sindicats com en moviments socials de caire esquerrà i rupturista. És el cas, precisament, de l’empresa Mercadona, que recentment va despatxar dos dels seus treballadors que, casualment, eren delegats sindicals de la CNT.

El jovent organitzat dels Països Catalans som conscients que l’ofensiva neoliberal de l’aliança entre la patronal i les grans empreses i multinacionals, amb l’ajuda del govern, només acaba de començar a casa nostra i que el pitjor encara ha d’arribar. Tot i això, tenim la seguretat que amb l’organització, l’ajuda mútua i la unitat anticapitalista serem capaços de construir una alternativa al capitalisme salvatge que està arruïnant el nostre futur.

Només lluitant tenim futur!

Arran Palma, 19 d’abril 2013


Deixa un comentari