200 persones graven la lipdub de l’Ateneu La Sèquia

Publicat el

El projecte de l’Ateneu Popular la Sèquia va néixer l’any 2009, quan l’Assemblea de Joves i Maulets decidiren ocupar un espai en el marc de la campanya “L’oci no és negoci”. L’intenció era oferir una alternativa a l’oci consumista imperant a Manresa i s’obrí l’espai a la ciutat per tal que tothom qui volgués pogués implicar-se en el projecte. S’iniciaren nombroses activitats que anaven des de xerrades a cicles de cinema, àpats populars, actuacions musicals, tallers i debats de dansa, teatre… I a l’entorn de l’ateneu començaren a gestar-se i apropar-se nombrosos col·lectius.

Veient la proximitat del desallotjament de l’antic edifici ocupat, el gener del 2012 es decidí alliberar un altre espai. Tot i l’esforç que suposà adequar un nou espai abandonat des de feia més de 8 anys, el projecte de l’Ateneu en sortí reforçat amb la creació d’una Biblioteca Social, un Rocòdrom, una Ludoteca, una Sala polivalent i amb l’apropament i creació de més col·lectius.

El proper dia 7 de maig se celebra el judici amb els propietaris de l’immoble, malgrat haver demanat la mediació. Tanmateix, l’Ateneu és més viu que mai i la força del projecte no té aturador, tal i com ho demostren el dipdub que es gravà recentment, amb la participació de més de 200 persones, i la manifestació en contra del desallotjament, que aplegà mig miler de manifestants.

Des d’Arran volem manifestar que sempre hem apostat i seguirem apostant per l’Ateneu: perquè continuem veient com el jovent manresà necessita espais d’oci no consumista on poder divertir-se, socialitzar-se i prendre consciència; perquè l’status quo imperant ens condemna a la més absoluta misèria i hem d’apostar fermament per espais que vertebrin les difierents lluites contra el capitalisme. Persistirem en la construcció d’aquest projecte creador i impulsor d’alternatives al al sistema imperant i seguirem colze a colze amb tots els col·lectius que el formem en la lluita per un món de persones i pobles lliures.

L’única lluita que es perd és la que s’abandona.
L’Ateneu som totes! No ens faran fora!

Lipdub

Manifestació en contra del desallotjament


Deixa un comentari