Crònica del 25 d’abril

Publicat el

Al voltant de 5000 persones van desafiar el mal temps i amb el Bloc de l’Esquerra Independentista van marxar pels carrers de València sota el lema: Des de la Unitat Popular, construïm Països Catalans.

I un any més el Bloc de l’Esquerra Independentista va estar present en la manifestació pel 25 d’abril.

Enguany amb una forta presència de les joves, que amb una pancarta de pals, recordaven que “El jovent ho podem tot”. Abans d’iniciar la marxa es va fer un xicotet acte polític, on es va convidar a dir unes paraules a un membre de la Plataforma de les Afectades per la Hipoteca de Burjassot i a la CUP de València. Seguidament el manifest unitari va ser llegit per una militant d’Endavant.


El Bloc de l’Esquerra Independentista, al darrere d’una estelada gegant, va recordar que no volem regionalismes ni mitges independències, que volem construir una nova societat en uns Països Catalans lliures de tota opressió.


També és destacable el marcat to anticapitalista que va tenir la manifestació donada la conjuntura en què estem sotmesos.

Durant el trajecte es van encartellar cartells d’Arran per visualitzar la nova organització, així com de la campanya de “Rescaten bancs, arruïnen les nostres vides”, també es van posar alguns continus denunciant als culpables de la “crisi” així com una pancarta amb el lema: “ Qui sembra la misèria, recull la ràbia”.


La manifestació va acabar al Parterre amb la Muixeranga de fons.

A més a més, al matí Arran realitzà la manifestació nacional juvenil a Gandia. Esta començà amb una mostra de dansa tradicional que es va repetir al llarg del recorregut i amb el desplegament d’una pancarta a la façana del Casal Jaume I on es llegia “ Independència, socialisme i feminisme” amb una estelada al darrere. Malgrat la plutja i el mal temps, la manifestació va recòrrer els carrers de la capital de La Safor amb més d’un centenar de persones rere la pancarta juvenil d’Arran on es llegia el lema de l’organització per a este 25 d’Abril, “ Per la independència, el socialisme i el feminisme. El jovent ho podem tot!”.

Com a cloenda de la manifestació, dolçainers que van acompanyar al grup de dansa durant tot el recorregut, van interpretar la Muixeranga d’Algemesí i un militant d’Arran La Safor va llegir el manifest nacional. Després,les assistents vam poder gaudir d’una actuació en acustic del grup Odi, que va emocionar a les assistents, i d’un dinar popular al Casal Jaume I.


Deixa un comentari