Un detingut d’Arran Sagrada Família (Barcelona) per fotografiar els Mossos

Publicat el

El que estava sent una controvertida actuació policial va acabar ahir a quarts de deu amb més càrregues, aquest cop contra veïns i veïnes del barri de la Sagrada Família de Barcelona. Un militant d’Arran va ser detingut per fotografiar els Mossos.

Els Mossos d’Esquadra, agents de la Brigada Mòbil, van acordonar un tram del carrer Girona, a tocar amb Rosselló. Encerclaven un bar on, suposadament, un grup de manifestants hi haurien entrat en sortir corrent d’una de les nombroses escombrades que els Mossos feien pels carrers de l’Eixample, un cop ja havien tallat i anul·lat la manifestació alternativa del 1r de maig.

Cinc furgons policials, alguns dels quals sobre la vorera, impedien l’accés al bar del carrer Girona 169 i al portal del costat. Un a un, anaven traient les persones que allà estaven tot regirant-les de dalt a baix, gravant-les amb càmara de vídeo, tant a les seves cares, roba i pertinences. Aquest procés va acabar durant prop de 3 hores.

Poc a poc s’hi anaven concentrant veïns i veïnes estranyades per l’espectacular operatiu policial i la intimidació que exercien els Mossos a tothom que s’hi atansava. En un moment donat, un independentista de l’organtizació Arran, de l’assemblea local de Sagrada Família, venint de l’Ateneu Popular, havent llegit els tuits que informaven del succés, va arribar a prop de les furgones policials amb la seva càmera i va efectuar unes poques fotografies. La reacció va ser immediata i diversos agents van començar a increpar-lo i a demanar-li la identificació. L’independentista, sorprès, preguntava als agents el perquè dels requeriments mentre el grup de veïns i veïnes, indignades, es posaven al costat del fotògraf. La imposició absurda dels Mossos a no donar cap mena de justificació es va fer mitjançant una primera càrrega a cops de porra i el llençament a terra de l’independentista i el possible trencament de la seva càmera.

Des d’aquesta il·lògica intervenció, la crispació va prendre el lloc i l’allau de crítiques i retrets als agents no es va aturar. Aquests, per dues vegades més van arribar a carregar, provocant lesions fins i tot colpejant contra una cadena de persones que s’havien agafat els braços en senyal de no violència.

El carrer tallat, des de dos quarts de nou fins tres quarts d’onze. Ridícula intervenció policial amb el resultat d’un dels nois que estaven al bar detingut i, el membre d’Arran, detingut també per voler posar llum al que estava passant amb la seva càmera.

La jornada d’ahir, 1 de maig, dia dels treballadors i les treballadores, vam sortir al carrer altre cop per defensar i exigir els nostres drets. Avui, dia 2, tornem al carrer per exigir la llibertat immediata del nostre company detingut i de la resta de detinguts de la jornada d’ahir.

Els nostres drets es defensen al carrer, abans, ara i sempre. I la solidaritat contra la repressió, la solidaritat contra l’acció violenta dels qui ens volen en silenci i amb resignació, també serà al carrer.

Exigim la posada en llibertat del company independentista i de la resta de detingudes.
La solidaritat és la nostra millor arma!

NOMÉS LLUITANT TENIM FUTUR!

Arran
Alerta Solidària

Seguiu les novetats també via @ArranSaFa


Deixa un comentari