Recull d’accions: ARRAN denuncia contundentment el Rescat de bancs i caixes en el marc de la seva campanya nacional

Publicat el

El jovent dels Països Catalans estem sofrint una conjuntura social i econòmica de precarietat i misèria. Les polítiques de retallades, impulsades des dels governs autonòmics i espanyol, com també des de la Unió Europea, estan comportant un deteriorament en les condicions de vida de les classes populars que les joves patim de forma especialment accentuada.

 Els exemples de la nostra misèria són quotidians. L’atur juvenil s’enfila a xifres desorbitades de gairebé el 60% i tenir una feina s’ha convertit en l’excepció. Per altra banda, la reforma laboral i la creació del contracte d’aprenent han fet que la situació laboral de molts joves encara sigui més precària i els empresaris ho tinguin més fàcil per acomiadar-nos. Hi podem sumar, també, l’èxode juvenil que s’està donant arreu del país. Tots aquests són només alguns dels exemples que ens porten a afirmar que ser jove avui dia als Països Catalans no és sinònim d’entusiasme i emancipació sinó de dependència i precarietat.

 Davant aquesta panorama, des d’Arran tenim clar que només lluitant tenim futur. Sabem que l’únic camí cap a l’alliberament i emancipació del jovent és l’organització i el combat en tots i cadascuns dels fronts de la nostra opressió.

 Per començar, no pensem tolerar que rescatin als bancs mentre arruïnen les nostres vides. I és que l’economia espanyola ja està actualment rescatada. L’estat espanyol ja ha rebut 40.000 milions d’euros, destinats en la seva totalitat a salvar el sistema financer. Mentrestant, el nombre d’aturades, de persones pobres i de desnonaments no fa més que augmentar cada dia que passa.

 Però aquí no acaba tot. Els diners del Rescat comporten una sèrie de contrapartides que l’Estat ha de complir i que supervisa la Troica. És aquesta qui, responent als interessos del gran capital europeu, ha segrestat les nostres institucions, s’ha apoderat completament de la nostra sobirania econòmica i s’encarrega de decidir si les nostres institucions compleixen les mesures imposades per tal de rebre les “ajudes” en qüestió. Aquestes mesures inclouen, entre d’altres, retallar el sou dels funcionaris, congelar les pensions o augmentar els impostos i no són altra cosa que un traspàs del deute privat a les classes populars.

 Els nuclis locals d’ARRAN d’arreu dels Països Catalans han estat treballant durant tot el passat mes d’abril per denunciar aquestes qüestions. S’ha treballat la formació en aquests aspectes, però sobretot s’ha passat a l’acció. ARRAN ha denunciat de forma directa i contundent els responsables i culpables del rescat econòmic a l’ombra que ens condemna a la misèria i que suprimeix tota possibilitat de definir polítiques transformadores que permetin a les classes populars capgirar aquesta situació.

 Així, doncs, els partits que ens governen, la patronal, els bancs i caixes i les grans multinacionals han estat objecte de  multitud d’accions. Les mostres per visualitzar la lluita han estat moltes arreu del territori: centenars de pintades amb lemes en contra el rescat econòmic del sector financer, inutilitzacions dels caixers com a mostra de rebuig, okupacions de bancs i caixes, pintades i atacs a les seus de CiU, PP i ERC són les més generalitzades. També els atacs a les seus de les ETTs i grans multinacionals que ofereixen treball i contractes precaris.

 El rescat econòmic a l’ombra ens perjudica en la nostra vida diària i per això el continuarem denunciant. No permetrem que ens converteixin en un exèrcit d’aturades al servei dels capitalistes mentre s’omplen les butxaques més i més cada dia que passa.

 No tolerarem que rescatin els bancs mentre arruïnen les nostres vides!

————

Recull d’algunes de les accions:

Fort Pienc. Figura humana ensangonada i pintades als vidres d’una seu de CaixaBank.

 

 

Arran Palma i Arran Mallorca Nord. Atacs contra els partits, bancs i patronal.

Sallent. Pintades a les vidreres de diversos bancs i caixes.

 

Poblenou. Pintades als vidres d’una oficina del Santander.

Les Corts, Sants i Poble-Sec. Pintades, accions de protesta i ocupació d’una oficina.

Baix Llobregat. Cartells de la campanya als vidres d’una oficina de CaixaBank.

Camp de Túria. Xerrada sobre habitatge i desnonaments.

Barcelona. Atacs a les seus de Círculo Ecustre i Bankia prèvies al Primer de Maig.

Lleida. Atacs contra ETTs i pintura vermella a una oficina de CaixaBank.

 

 


Deixa un comentari