Comunicat davant la declaració del Govern de la Generalitat Valenciana i els darrers fets ocorreguts a Burjassot i Montcada.

Publicat el

Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista, volem manifestar la nostra profunda indignació davant la declaració feta pel govern de la Generalitat Valenciana, en què veta l’ús del terme País Valencià, i les darreres agressions de caire feixista, blaver i espanyolista ocorregudes als pobles de Burjassot i Montcada.

El passat dimecres dia 15 de Maig el PP, utilitzant la seua majoria absoluta a les Corts Valencianes, reavivà la batalla de València i els foscos temps de l’anticatalanisme més caspós.  Després d’anys intentant esborrar la nostra cultura, la nostra llengua i tot lligam històric amb la resta dels Països Catalans, la dreta anticatalanista ha colpejat de nou el nostre poble negant l’ús dels termes que històricament han designat la nostra terra per, així, acabar d’imposar el mot regionalista i espanyolista de “Comunidad Valenciana”. En un nou intent d’allunyar-nos del nostre passat, el Partit Popular torna a carregar contra les nostres arrels, negant-les i rebaixant-les.

Una vegada més el PP apunta i els blavers i els feixistes de carrer segueixen disparant.

I es que no podem deslligar esta declaració anticatalanista dels darrers atacs per part de l’extrema dreta blavera i espanyolista. Volem transmetre la nostra més ferma repulsa a l’encausament del batlle de Burjassot, Jordi Sebastià, per plantar cara a España-2000, a l’enèsim atac a l’estàtua de Vicent Andrés Estellés al mateix poble i al boicot que van protagonitzar membres del GAV i España-2000 a l’acte en homenatge a l’escriptor esta mateixa setmana, també a Burjassot. A més, denunciem l’expulsió d’un veí de Moncada del ple municipal per haver utilitzat el terme “País Valencià”.

La dreta té por, els espanyolistes i els blavers tenen por. Són conscients que el sentiment valencià no ha mort, que el País Valencià i els Països Catalans continuen més vius que mai. Saben que som milers les persones disposades a lluitar per la nostra identitat, pel nostre poble. Milers les que estem disposades a seguir plantant-los cara, milers les que els farem caure, a ells i a les seues mentires. Perquè més de 300 anys d’ocupacions i assetjaments no ens han fet desaparèixer i no ens deixarem matar ni per LOMQEs, ni per vets absurds, ni per segregacions lingüístiques, ni per canvi de topònims… Perquè ho  hem dit, ho diem i ho seguirem dient ben alt i ben fort:

som País Valencià, som Països Catalans!


Deixa un comentari