ARRAN, present en les lluites feministes

Publicat el

ARRAN van protagonitzar la setmana passada dues jornades d’intensa lluita feminista. Dijous, diversos nuclis de l’organització van ser presents, conjuntament amb la resta de l’Esquerra Independentista (EI), en els escarnis convocats contra la política ultraconservadora del govern. El divendres, en commemoració del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, diverses assemblees van organitzar jornades i actes de protesta.

Escarnis feministes pel dret a l’avortament

Sota el lema “Parir és un dret, no una imposició”, l’EI va convocar el dijous passat escarnis feministes davant les seus del PP de multitud de municipis d’arreu dels Països Catalans. El motiu principal d’aquestes convocatòries va ser el de protestar contra la política antiavortista del PP a Madrid, que suposa un endarreriment de trenta anys en les lleis que regulen la reproducció i l’avortament, però també contra els posicionaments ultrasconservadors de l’Esglèsia  i a favor d’una educació sexual i reproductiva plena. Les concentracions van transcórrer amb relativa normalitat tot i la presència recurrent d’agents de policia, que van practicar identificacions en alguns casos. La majoria de localitats van reunir diverses desenes d’assistents i, en alguns casos, fins i tot centenars.

Alacant. Una cinquantena de persones van participar en l’escarni.

 

 

 

 

Barcelona. Nombrosa participació en l’escarni convocat a la capital del Principat.

Xàtiva. Cartells contra la política ultraconservadora del PP.

 

València. La policia espanyola practica indentificacions a les persones concentrades.

 

Mataró. Banderes feministes a l’escarni feminista del Maresme.

 

Sant Cugat. Més de cinquanta persones convocades per l’EI a la seu del PP del Carrer Santa Maria.

Lluita contra la LGTfòbia en el marc del 17 de maig

ARRAN va mostrar divendres el seu compromís amb la lluita contra la LGTfòbia amb la commemoració de la diada contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. La discriminació i la no acceptació de les opcions sexuals no normatives continuen sent un important motiu d’exclusió social que ens afecta com a joves que vivim en un sistema de dominació heteropatriarcal. És en aquest sentit que diversos nuclis han realitzat mobilitzacions, accions i jornades.

Reus. Concentració a la plaça Mercadal.

Mallorca. Acció en una esglèsia de Palma.

Hospitalet. Pintades en una seu de Convergència.

Sallent. Passi de la pel·lícula Boys Don’t Cry.


Comments are closed.