Intervenció d’Arran Sant Cugat al ple municipal

Publicat el

Ahir dimarts 21 de Maig, Arran Sant Cugat ens vam presentar al torn obert de preguntes del Ple Municipal per denunciar els fets de la passada matinada del 5 d’Abril en què dos membres del nostre col·lectiu que es trobaven encartellant als cilindres disposats per aquest efecte van ser imputades per la policia local de desobediència a l’autoritat després de rebre coaccions, empentes i amenaces. Una tercera persona aliena que va presenciar els fets també va ser imputada pel mateix en requerir a la policia què succeïa amb aquelles joves. A més, un dels agents va voler imposar: “Aquí se habla en Español”.

Un cop recordats els fets voldríem,

En primer lloc, reiterar-nos en el nostre rebuig pel lamentable comportament de la policia local en l’exercici de les seves funcions. Trobem intolerable qualsevol forma de criminalització del jovent o abús policial.

Segon, posar de relleu que a la nostra vila també es produeixen atacs contra el català. Aquests fets no poden tenir cabuda a casa nostra: cal mostrar-hi una oposició ferma i tallar-los d’arrel per impedir que es repeteixin, més especialment si provenen d’un agent de l’autoritat encarregat, teòricament, de vetllar per la nostra seguretat.

Volem saber si més enllà d’allò que s’ha publicat fins ara (que ens sembla insuficient), el govern municipal ha intervingut sobre aquest assumpte.

Una de les promeses del consistori era l’obertura d’una investigació interna al cos policial. Ens preguntem com pot ser que gairebé 7 setmanes després dels fets no hagin transcendit els resultats d’aquesta. No queda altre remei que dubtar de l’eficàcia que tindrà la gestió política dels abusos policials i atacs al català en aquest sentit.

Si casos com aquest (no és el primer a la nostra ciutat) no reben un tracte contundent per part dels responsables polítics dels cossos policials estaran reafirmant la posició de força dels agents i implantant la impunitat. L’únic resultat possible serà que casos com el que denunciem es tornaran a repetir.

Per no encobrir la criminalització del jovent i l’agressió contra el català, perquè aquests casos no acabin amb la impunitat dels responsables i perquè no es tornin a repetir als nostres carrers; exigim: La retirada de càrrecs de les dos membres d’Arran i la tercera persona afectada, i la destitució dels agents responsables dels fets.

Prou abusos policials

Prou atacs a la llengua


Deixa un comentari