[Mallorca] La policia espanyola increpa, insulta i identifica a una ciclista a Palma perquè parla català

Publicat el

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, vol fer públic el present comunicat de premsa per donar a conèixer uns fets patits per una veïna de Palma i fer-ne les pertinents valoracions polítiques.

Fets:

Ahir dissabte 1 de juny a Palma, una militant d’Endavant OSAN Mallorca i membre de l’associació en favor de la mobilitat sostenible Biciciutat cirvulava en bicicleta pel carril de més a la dreta (tal i com ordena el reglament de circulació) de les Avingudes en direcció a General Riera. A l’alçada de la Pl. Porta Pintada, dos joves des d’un cotxe marca Audi li criden i li increpen dient-li que no anàs per allà i que anàs pel carril bici que “por esto te lo hemos hecho”.

Ella ignora els crits: cap carril bici anava en direcció on va anava la veïna de Palma. En no fer-ne cas, el cotxe es creua al carrer i ordena a la veïna que s’aturi. Tot just baixar del cotxe els homes dieun que són policies de paisà i demanen la identificació de la dona. La veïna, per precaució, demana que li facilitin el número de placa, però
tot i que li mostren la placa, es neguen a mostrar el número, tot tapant-lo. Tot i així, identifiquen la dona.

Un pic identificada, comença una discussió entre la dona i els dos policies, els quals demanen reforços i s’hi personen dues patrulles més de policia espanyola. En total, set policies per una veïna. El motiu del debat no és altre que l’argumentació dels policies que la ciclista ha de circular per un carril bici, tot dient-li que era una incívica i que molestava a la circulació dels cotxes. La discussió puja de to, ja que la criden constantment, i la dona diu que si no l’han de multar que se’n va. Alguns dels policies amenacen que sí la sancionaran, tot i que no saben per què, ja que no ha incomplert cap norma.

Finalment, després de la identificació, la veïna decideix continuar el seu camí per Avingudes, tal i com ho feia abans que els policies espanyols la increpassin. Mentre se’n va, però, i davant la sorpresa de la dona, alguns dels policies li criden tot dient que “cuando tengas un problema llama a la policía catalana” i la despedeixen cridant “!vete a tu país!”.

Davant aquests fets, Alerta Solidària volem fer les següents valoracions:

– Primer de tot, cal denunciar la permanent situació de control social que patim els mallorquins i mallorquines per part de les Forces de Seguretat de l’Estat i la impunitat amb què actuen aquestes habitualment. No és acceptable que una persona sigui increpada des d’un cotxe quan no incompleix cap norma ni actua de manera incorrecta, que set policies espanyols la retenguin durant força temps per no haver fet res, que li cridin, la menysprein i la vexin contínuament, inclús dient que se’n vaig al seu país (sic) pel simple fet de parlar en català.
Més encara quan et trobis indefensa en aquestes situacions, davant la negativa de no facilitar-te el número de placa, implantant així una total impunitat.

– Per altra banda, cal recalcar, un cop més, la gran estupidesa d’aquesta gent: actuen de manera absurda i ni tan sols coneixen les seves pròpies lleis.

– Denunciar la seva catalanofòbia ja és habitual, però no és acceptable haver d’aguantar crits, menyspreus i insults per parlar la teva llengua a la teva terra. El seu odi a la nostra llengua, cultura i manera de ser és tan gran que no poden dissimular les seves intencions de castigar-nos per ser com som.

Davant d’aquests fets i d’altres de semblants succeïts habitualment, des d’Alerta Solidària només podem reivindicar una vegada més la necessitat de què les Forces de Seguretat de l’Estat parteixin de Mallorca, i de la resta dels Països Catalans. Tenir aquesta gent estúpida i feixista als nostres carrers és perillós i irresponsable.

Que se’n vagin!
Alerta Solidària
Palma, Països Catalans
2 de juny de 2013


Deixa un comentari