[Alt Urgell] Els seus beneficis són la nostra misèria! Nosaltres o ells

Publicat el

Comunicat de l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell en suport a la manifestació convocada per l’Assemblea Social contra la Trobada d’empresaris del Pirineu:
La misèria avança de manera imparable a l’Alt Urgell i als Països Catalans. Es destrueixen llocs de treball, augmenten les aturades, es llancen a milers de persones al pou de la pobresa, es desnonen famílies mentre que hi ha més habitatges buits que mai, es retallen elsdrets socials, creix la violència masclista, augmenta el racisme i la xenofòbia, els joves no tenen futur i són expulsats de la comarca i del país i els avis no tenen present. Ens estan posant la soga al coll i només falta que ens donin l’empenta per a enterrar-nos. Per a enterrar-nos en vida.
Però tot això no ve del no-res, el nostre patiment el provoca algú. Darrere de la crisi, de les condicions estructurals de l’economia, de les retallades i de l’agenda de la misèria, hi ha noms i cognoms. Hi ha tots aquells que s’estan omplint les butxaques amb cada família que perd la casa, amb cada acomiadat, amb cada privatització del nostre sistema sanitari o amb el tancament de les nostres escoles. Perquè amb el patiment de les treballadores i amb la desesperació de l’atur i de les estafes bancàries, hi ha uns clars beneficiats que no paren d’augmentar la seva riquesa.

Un any més, multinacionals, banquers, patronal, agències de qualificació i polítics al servei d’ells, es troben a la Seu per teixir vincles entre el poder econòmic, financer i polític. Es troben per construir aliances per a continuar acumulant beneficis, per a ells. Uns beneficis, que tenen una altra cara per nosaltres. La cara de la misèria, la pobresa i la precarietat.

L’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell fem una crida a participar a la manifestació convocada per l’Assemblea Social de la Seu en rebuig a la Trobada d’Empresaris al Pirineu i a la visita de funestos personatges com Montoro, Puig, Gabarró, Antich i altres. Hem d’anar a dir-los –i que ho senti tothom– que estem fartes. No els volem ni a ells ni al seu sistema d’explotació i desigualtat.

Som nosaltres qui tenim el poder. Hem de recuperar la nostra sobirania i començar a construir uns Països Catalans per a nosaltres, basats en la independència sobre qualsevol poder econòmic o lobby multinacional, basats en un sistema socialista que posi l’economia al servei del poble i la democratitzi; on el feminisme sigui un eix central per a garantir que tothom tingui dret al seu propi cos i se li respectin les seues orientacions sexuals i afectives, i on la terra es respecti per sobre d’interessos econòmics.

Ara, toca dir-ho clar: O el seu vell sistema al servei d’una minoria explotadora o un nou sistema fet per i per a nosaltres. Els seus beneficis són la nostra misèria, NOSALTRES O ELLS.

Esquerra Independentista de l’Alt Urgell
Arran Alt Urgell
CUP Alt Urgell
Endavant Alt Urgell


Deixa un comentari