[Gràcia] ARRAN davant el desallotjament dels espais alliberats de la vila

Publicat el

Arran Gràcia volem manifestar tot el nostre suport cap a l’Armadillo i el Banc Expropiat que actualment estan en perill de desallotjament. Considerem que aquests dos espais estan duent a terme una tasca social fonamental a la Vila en el context d’elitització en el que ens trobem.
El Banc Expropiat va ser ocupat fa un any i mig i des de llavors ha estat un espai de trobada per a teixir complicitats entre les veïnes i les diverses associacions que enriqueixen la nostra Vila. Catalunya Caixa és la propietària i en demana el desallotjament, seguint en la seva tònica de mirar únicament pels seus beneficis obviant totes les alternatives que combaten el seu sistema opressor. Són incomptables els projectes que s’hi han pogut desenvolupar. Des del grup d’habitatge fins a la xarxa d’aliments, passant per tallers i xerrades formatives, són moltes les iniciatives que han trobat un sostre i un suport des d’on arrencar o enfortir-se.
L’Armadillo va ser ocupat el passat 11 de febrer, i ha servit per a reallotjar a 25 persones, la majoria de les quals són víctimes del drama social més gran dels darrers anys: els desnonaments. Aquest bloc del carrer Sant Salvador és propietat d’una immobiliària que ha allargat les obres durant més de 5 anys sense arribar a acabar la construcció dels pisos. Si es duu a terme aquest desallotjament, nombroses famílies i joves es quedaran sense casa ni possibilitats de tenir-ne. En aquest edifici s’ha fet palès que només des de la solidaritat entre les persones podem apoderar-nos per a recuperar les regnes de les nostres vides.
A més a més, les joves de la Vila, vam patir el passat 8 d’abril el desallotjament del nostre punt de trobada, el Casal Popular de Gràcia. Després de gairebé dos mesos sense Casal, ens trobem de nou al carrer, en el qual tampoc ens hi volen. Així doncs, un cop més, des d’Arran Gràcia defensem la ocupació com a opció  legítima per a cobrir les nostres necessitats, a més de considerar-la un mitjà imprescindible en la lluita contra l’especulació.
Els enemics contra els que ens enfrontem en aquesta situació resulten ser un banc i una immobiliària, principals culpables de la conjuntura de misèria que ells mateixos ens han imposat. Com a joves, patim aquesta misèria en tots els aspectes del nostre dia a dia, quan ens trobem aturades, sense accés a l’educació o sense possibilitat d’emancipar-nos i allargant una situació de dependència.

 La voluntat d’acabar amb aquests espais comuns no és casual ja que constitueixen la materialització de la desobediència i la lluita per una vida digna i controlada per nosaltres mateixes.Defensarem aquests espais que ens són propis, continuant la lluita des de la solidaritat i el suport mutu que aquets espais ens han permès aconseguir.

ARRAN GRÀCIA

Deixa un comentari