[Alacantí] Som cims, som Països Catalans!

Publicat el

Dissabte 15 de juny, pujada al Maigmó:

10:15h al casal Tio Cuc d’Alacant 
11:00h a la benzinera xirau 
12:00h al Balcó d’Alacant 

SOM CIMS! SOM PAÏSOS CATALANS!

A l’Alacantí, els impulsors de la iniciativa avacem la pujada al cim del Maigmó al dissabte 15 de juny, per tal de no fer coincidir l’activitat amb la celebració de les Fogueres Combatives.
Som Països Catalans, som muntanya, som mar, som plana, som delta, som arxipèlag, som intetior, som costa, som serra, som caps, som cims… Som un territori natural variat, valuós i ric banyat per la Mediterrània, però que s’alça pics amunt. Muntanyes que no només representen la naturalesa dels Països Catalans, sinó que també la marquen, la simbolitzen; en definitiva, identifiquen el país. És per aquest motiu que Som Països Catalans, com a organisme de contrucció nacional, llença la campanya Som Cims, per tal de reivindicar el territori i propulsar i promocionar l’organització local (de cada barri, vila o espai social) amb la finalitat de preparar una excursió a un cim emblemàtic o senzillament proper a cada zona.
S’apropa la diada de Sant Joan, diada festiva per excel•lència dels Països Catalans, una diada que pren força arreu del país i que omple places i carrers de foc festiu i festes populars.
Arreu del país, les fogueres s’inicien de la flama del Canigó, que any rere any recorre el territori de la mà de voluntàries i voluntaris que corren nit i dia per fer arribar la guspira arreu.
La flama neix al Caingó, muntanya pirinenca a cavall entre els estats espanyol i francès, símbol de la unitat dels Països Catalans per sobre d’imposicions administratives. Des de Som Països Catalans volem donar suport a la iniciativa popular de la flama del Canigó, i a emplaçar a les classes populars a encendre fogueres, pebeters, correfocs, etc… arreu del territori amb la flama de la unitat dels Països Catalans.
Aprofitant aquesta diada i la pujada al Canigó, Som Països Catalans vol llençar una nova iniciativa popular de cohesió nacional, de mobilització popular descentralitzada. Volem, portar els nostres somnis fins als cims dels Països Catalans, volem que durant el 22 i 23 de juny caminants, muntanyenques, alpinistes i escaladors pugem als cims dels Països Catalans amb el lema “Som Països Catalans”, per a reivindicar la nació sencera des dels punts més alts de cada comarca o serralada.

Països Catalans 
Juny 2013


Deixa un comentari