[Camp de Túria] Trobades d’Escoles en Valencià 2013, La veu d’un poble

Publicat el

7000 persones s’aplegaren a Nàquera a les Trobades d’Escoles en Valencià de Camp de Túria.
El passat diumenge 26 de maig Nàquera acollí les milers de persones que donàrem veu al nostre poble un any més, dedicades aquest cop al gran poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés i als seus versos reivindicatius, eixos vertebradors de les festes per la llengua.
La jornada reivindicativa i festiva començà amb una cercavila amenitzada per la Colla de dolçainers i tabaleters de Camp de Túria, que recorregué els carrers de Nàquera fins arribar a la plaça Jaume I, on restava la quarantena de tallers que els instituts, col·legis, ampes i altres col·lectius teníem preparats perquè les més menudes gaudiren de la diada.
Com no podia ser d’altra manera, Arran Camp de Túria volguérem participar d’una forma activa d’aquesta jornada a la nostra comarca, i facilitàrem un taller on les xiquetes i xiquets es pogueren expressar amb llibertat, donant mostra de la seua creativitat a dues grans pancartes.
Les Trobades són una mostra reivindicativa que visualitza des de fa 26 anys l’estima per la nostra llengua. Aquest any, s’han volgut aprofitar les Trobades per criticar la nova reforma educativa, la LOMQE, que atempta contundentment contra el nostre tret més característic: la llengua; així com també redueix notablement l’autonomia i la democràcia interna dels centres educatius. Així mateix, també s’han aprofitat les trobades per exigir a l’Administració educativa que preserve els drets educatius que s’estan destruint a causa de l’augment d’alumnes per classe, la pèrdua de llocs docents i de la situació de molts interins, la manca d’inversió en infraestructures.
S’ha celebrat, d’altra banda, l’aprovació de canvis de línies a valencià per al pròxim curs de 38 escoles gràcies a les famílies i els equips docents dels centres. Tanmateix, alhora s’ha recalcat que l’oferta d’ensenyament en valencià per part de l’administració valenciana encara està lluny de cobrir la demanda existent, vulnerant així el dret de part de l’alumnat a rebre l’ensenyament en valencià.
Finalment, i acompanyades per la ja tradicional actuació de la Muixeranga de Camp de Túria, s’ha aplaudit la tasca de totes les mares, pares i docents que dia a dia lluiten per l’ensenyament de qualitat que ens mereixem, i que treballen per canviar l’actual sistema polític i econòmic per aconseguir una societat més honesta i implicada en les decisions col·lectives, conscients que l’educació és el pilar fonamental per aconseguir-ho i que la manera d’assolir-ho sols serà mitjançant una xarxa organitzada que actue per aquests valors.

Deixa un comentari