[Gramenet de Besós] ARRAN davant els comentaris sobre Guillem Agulló

Publicat el

 


COMUNICAT

6 de juny de 2013.- Arran de les declaracions via twitter del regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) al consistori de Santa Coloma de Gramenet, des de l’assemblea d’Arran de Gramenet volem manifestar:

1. Ara fa 20 anys, un 11 d’abril de 1993, Guillem Agulló, veí de Burjassot i militant de Maulets era assassinat a Montanejos (Alt Millars) a mans d’un grup de feixistes encapçalats per Pedro Cuevas. El seu assassinat va comptar amb el beneplàcit dels poders fàctics de l’Estat que van intentar criminalitzar la lluita antifeixista, independentista i revolucionària del País Valencià.

Enguany s’ha commemorat els 20 anys de la seva mort, però també els 20 anys d’impunitat de la violència feixista que el va assassinar, els 20 anys de lluita juvenil al carrer per què la seva violència no ens va fer callar i els 20 anys de repressió contra els que seguim l’exemple d’en Guillem, el seu compromís amb la classe obrera del poble català i el seu anhel de llibertat.

2. Les declaracions del regidor de PxC Juan Gómez Montero a que fem referència són: “Guillén [sic] Agulló era un fill de puta que està molt bé on està ara mateix” i “sí, he anat a una (escola) monolingüe i parlo 5 idiomes, aquest Agulló crec que ja no parla cap”.

En aquestes declaracions insulta greument i celebra la mort del company assassinat. A més a més, ha reincidit en la seva posició en el segon comentari.

El primer comentari forma part d’una conversa en què un internauta li demana a Gómez què n’opina sobre que a Vic es dediqui un carrer a Guillem Agulló. Fa poc més d’una setmana, Gómez va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament per demanar que es dediqui un carrer a Dominique Venner, historiador d’extrema dreta que es va suïcidar recentment a la catedral de Notre-Dame, a París.

Casualment, Gómez va escriure el comentari a twitter la mateixa nit que, també a París, un grup neonazi assassinava a un jove per la seva militància política, com en Guillem Agulló. Resulta instructiu veure a quins morts vol homenatjar i de quins en celebra la mort per comprovar el tarannà feixista de PxC

3. Aquesta no és la primera mostra del caràcter feixista de PxC a la ciutat. A més del discurs demagog i racista que utilitzen i la militància o exmilitància de molts dels seus membres en organitzacions explícitament feixistes, cal destacar que han fonamentat la seva activitat política a la ciutat en l’ús de la violència física i verbal, especialment contra els moviments socials i Gent de Gramenet. A continuació posem una llista amb algunes de les seves actuacions (font: Comissió Antifeixista 27 de Gener):

  • Durant les eleccions municipals, membres de PxC, inclòs el seu portaveu Juan Gómez, van amenaçar a dos joves. Va ser absolt al judici però no es va negar l’autoria dels fets.
  • El dia de la presa de possessió com a regidor, Gómez va agredir un veí al carrer. Va ser condemnat primer pels jutjats de la ciutat, condemna que després va corroborar l’Audiència Provincial de Barcelona.
  • En un dels plens municipals va agredir una jove, obrint-se així un altre procés judicial per a ell.
  • Un fotògraf també va patir les intimidacions i un intent d’agressió per part de membres de PxC a la Plaça de la Vila.
  • Durant la campanya de les eleccions al Parlament, es van mantenir les intimidacions.
  • A l’abril, Gómez va donar un cop de puny a la cara a un treballador dins de l’Ajuntament. Veient la repercussió mediàtica del cas, Gómez ha fet un muntatge judicial per dir que l’agredit va ser ell.

4. Santa Coloma de Gramenet és i ha estat una ciutat antifeixista, com va demostrar el 27 de gener de l’any 2001 amb una manifestació massiva de rebuig a l’homenatge a les tropes franquistes que Acción Juvenil Española volia fer a la ciutat.

Demanem als nostres veïns i veïnes que no tolerin aquest tipus d’actuació dels seus representants polítics, més enllà de les responsabilitats penals que se’n puguin derivar. En aquest sentit, instem a tots els partits polítics i agents socials de la ciutat a desemmascarar el caràcter feixista de l’organització Plataforma per Catalunya (PxC) i a donar suport a la campanya unitària que amb aquesta finalitat engegarà properament la Comissió Antifeixista 27 de Gener.

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó! La lluita continua!

Assemblea d’ARRAN de Gramenet de Besòs

Deixa un comentari