[Gràcia] #OkupemArrelem, en defensa dels espais alliberats

Publicat el

 D’ençà del desallotjament del Casal Popular de la Vila de Gràcia, el jovent gracienc ens trobem al carrer, sense un punt de trobada per a totes. Actualment, el Banc Expropiat està sota amenaça de desallotjament, tot i havent deixat clar durant el seu any i mig d’existència que és un espai on teixir el suport mutu, de totes i per a totes, on s’hi fan activitats de tot tipus i per a totes les edats. L’Armadillo, el bloc ocupat pel Grup d’Habitatge per a allotjar joves precàries i famílies desnonades està sent assetjat dia rere dia, tot i que la conseqüència del seu desallotjament sigui deixar a joves i famílies sense alternativa on viure.
És per tot això que ARRAN Gràcia denunciem la persecució que s’està duent a terme des de les institucions de poder cap a als col·lectius, organitzacions, i al cap i a la fi, persones que busquem alternatives a les nostres vides, negant-nos a quedar-nos de braços plegats, veient que des d’algun lloc s’està controlant les nostres vides. És per això que defensarem els nostres espais autogestionats per tots els mitjans.
Hem sigut testimonis al llarg dels darrers mesos de la persecució dels nostres espais alliberats, que s’ha materialitzat en una forta ofensiva amb un objectiu clar: fer-nos fora, minvar la nostra presència. Hem observat, en poques setmanes, una ferma voluntat d’arrabassar-nos allò que juntes hem construït durant tant de temps, amb tants esforços, penes i treballs, símbols clars de la nostra insubmissió i esperança de canvi, insults a la seves ordenances i lleis garants de la desigualtat, la marginació i la misèria.
Casals Populars, Centres Socials Autogestionats, Naus ocupades, Espais Veïnals, Blocs de la PAH, Casals de Joves… cada dia són més els espais socials alliberats que entre totes anem teixint als barris i viles dels Països Catalans. Ho fem els moviments socials, les organitzacions polítiques, les associacions de caràcter local, els col·lectius juvenils, i els propis veïns i veïnes organitzats. I ho fem per denunciar un sistema que exclou a les majories socials d’espais on reunir-se i plantejar alternatives, d’espais d’oci, de trobada, d’activitats, d’espais autogestionats. Ho fem perquè volem trencar amb la lògica especulativa i la privatització de les nostres viles i ciutats, perquè volem ser nosaltres, entre totes i tots, que construïm el nou món rere les parets que ara engrandeixen les comptes corrents d’immobiliàries i grans propietaris.
Okupem Arrelem vol ser l’eina per la defensa d’aquests espais, per coordinar-nos, per saber quins són i en quin estat judicial es troben, per informar-nos de les convocatòries, i també, evidentment, per defensar-los políticament, amb arguments sòlids davant de la criminalització i persecució de les autoritats, que pretenen desallotjar els nostres somnis rebels dia si dia també.
ARA MÉS QUE MAI, DEFENSEM ELS ESPAIS ALLIBERATS!

#OkupemArrelem


Deixa un comentari