Arran davant els nous atacs a la llengua al País Valencià

Publicat el

Avui ens hem despertat amb un nou atac a la nostra llengua. El Partit Popular, en el seu intent d’acabar amb tots els símbols identitaris de les valencianes, ha fet una proposició no de llei de tramitació d’urgència per exigir a la RAE (la Real Acadèmia de la llengua Espanyola) el reconeixement del valencià com a llengua no catalana. I ho fa amb el pretext, inventat i gens científic, de que el valencià no és un dialecte del català si no que prové de l’iber, és a dir, de la llengua que parlava el poble iber ara fa més de 2000 anys. Sota aquesta delirant i absurda teoria s’amaga molt més que una idea absurda i la pròpia Acadèmia Valenciana de la Llengua se n’ha desmarcat d’aquesta.

Un cop més l’ofensiva espanyolista que assetja als Països Catalans treu el tema de la llengua per dividir-nos com a poble. El català és un símbol de la nostra unitat i acabant amb aquest símbol pretenen acabar amb el nostre sentiment de poble. Ja ho han intentat a través del “baléà”, nom que li van atorgar al català parlat a les Illes, i poc després amb el famós LAPAO referint-se al català de la Franja de Ponent. Ara, li toca a País Valencià.

Aquest no és, però, l’únic atac que estem sofrint en aquesta part del territori i es que la burgesia espanyolista més casposa està intentant revifar l’anticatalanisme, en un intent desesperat de no perdre el poder hegemònic del que compten i que veuen perillar. Ho van fer prohibint el nom de País Valencià a les Corts, amb atacs a figures intel·lectuals com Vicent Andrés Estellés i ara amb l’origen de la nostra llengua.

No podem permetre més mentides. El nostre valencià és el català de totes, tal i com va dir Enric Valor, i açò ve reforçat per totes les Universitats Europees, així com per la majoria d’organismes lingüístics i científics, des de la RAE passant per l’IEC (Institut d’Estudis Catalans) i l’AVL.

Perquè al País Valencià parlem català,

perquè als Països Catalans parlem català.

Stop d’agressions a la nostra llengua!


Deixa un comentari