Èxit rotund del primer Rebrot d’Arran

Publicat el

1011137_298817580262181_272182667_nDes del passat dijous fins diumenge, Sant Celoni ha acollit la dotzena edició del Rebrot, l’aplec de joves dels Països Catalans. Més de sis mil persones han passat durant aquests quatre dies per la capital del Baix Montseny en la que ha estat el primer Rebrot organitzat per Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista. Xerrades, tallers, concerts, exposicions, entre d’altres, han fet un any més del Rebrot el punt de trobada del jovent independentista dels Països Catalans.

Actes de dia, concerts de nit

El parc de la Rectoria Vella, l’Ateneu i la Plaça de la Vila han estat els punts neuràlgics de la ciutat, on s’han dut a terme les activitats durant el dia. Àpats populars, actuacions en petit format com la de Cesk Freixas i Roc Casagran, gimcanes, combat de corrandes i tallers com el de la masculinitat o el d’autodefensa s’han realitzat tant a la Rectoria com a la plaça amb una gran assistència de públic tots ells. L’Ateneu, al seu torn, ha servit d’escenari pels actes de major entitat. La Trobada de Lluites amb David Fernández i Teresa Forcades, entre d’altres ponents; la xerrada sobre el moviment juvenil als PPCC i l’acte polític d’Arran van omplir les dues sales del teatre.

A les nits han quedat reservades per la gresca. Dijous, la Rectoria Vella acollia el primer concert del Rebrot amb Nini, Zenit i Raska, tres bandes locals del Baix montseny. Divendres i dissabte els concerts van tenir lloc el camp de futbol de Can Sans. Divendres, la nit s’iniciava amb la final de l’Esclat, el concurs de grups joves dels Països Catalans. Arrap, El Veïnat, Ebri Knight i Orxata completaven el cartell d’un concert que es va allargar fins passades les cinc de la matinada. La nit de dissabte, Eixut, At Versaris, KOP, Obrint Pas i La Carrau van compartir compartir l’escenari que també va servir als membres d’Arran per llegir un contundent Parlament que va arrencar càntics i aplaudiments entre el públic.

Un acte polític que mostra la consolidació d’Arran

Dissabte a la tarda, la sala gran de l’Ateneu va quedar petita per als quasi sis-cents asistents a l’acte polític que va commemorar el primer any d’Arran. Un acte dinàmic i original que va comptar amb parlaments, vídeos i actuacions diverses per tractar la feina feta durant el primer any de vida de l’organització i també els diferents àmbits de lluita del jovent de l’Esquerra Independentista: el socialisme, el feminisme, la defensa de la llengua, la cultura i la terra, la lluita antifeixista i la combativitat van ser els pilars fonamentals. La cultura popular va també va ser-hi present amb una mostra del Ball de Bot mallorquí i una actuació bastonera a càrrec de la colla Quico Sabater. Xavi Sarrià, Miquel Gironès i Miquel Ramos van homenatjar Guillem Agullò en el vintè aniversari del seu assassinat.

Arran fa una valoració molt positiva del seu primer Rebrot i agraeix a totes les assistents la seva participació en l’aplec.


Comments are closed.