[Maresme] Nou espai okupat a Mataró

Publicat el

L’Assemblea d’Arran Mataró, Argetona i Alt Maresme vàrem decidir alliberar, el passat 22 de juny, un nou espai a la ciutat per tal de fer-ne un Casal Popular Independentista on desenvolupar-hi activitats, tallers, xerrades… adreçades als veïns i veïnes i a la societat mataronina, en general. Entenem que aquest espai l’havíem de gestionar nosaltres, com a joves, ja que els impediments que posa la burocràcia de l’Ajuntament i la falta d’espais ens impedeixen fer les activitats que voldríem i creiem necessàries per fer de Mataró, una ciutat més viva, més conscient i més justa.

 Aquest espai és propietat d’una constructora que va comprar l’edifici per valor de més d’un milió d’euros l’any 2007, en plena especulació urbanística, hipotecant-se amb Caixa Laietana (ara Bankia) a 30 anys. A més, l’edifici està catalogat com a solar.

 Entenem que el fet d’estar tants anys buida i sense intenció de vendre-la o llogar-la, és simplement fruit de l’especulació que patim a Mataró on hi ha centenars d’habitatges buits que els propietaris esperen que tinguin un valor superior per a poder vendre’ls sense cap mena d’escrúpols si han d’enderrocar un edifici o façana històrica. Un exemple, en són les cases de cós, típiques de Mataró, que, com ja vam podem comprovar amb el nostre antic Casal Popular Les Vinyes, els especuladors esperaven que caigués per tal de poder-ne vendre el solar. Sabem, doncs, que ens trobem en la mateixa situació ja que, com hem dit, l’edifici està catalogat com a solar…

 L’ocupació d’aquest espai es fa amb la voluntat de transformar-lo i adequar-lo per poder ser un espai actiu a la ciutat on la gent pugui formar-se, aprendre i també per fomentar un oci diferent al que ens té acostumats la ciutat de Mataró. Pretén ser un punt de trobada pels diferents col·lectius i persones de la ciutat i un lloc on desenvolupar-hi la nostra tasca política.

 Durant els propers dies, centrarem la nostra feina en netejar i convertir aquest espai en un Casal per Mataró. No cal ni dir-vos que esteu plenament convidats a participar d’aquest projecte i que ens podeu venir a preguntar, xerrar… durant aquests dies al 458 del Camí Ral.

 Salut!

Assemblea d’Arran Mataró, Argentona i Alt Maresme.

 


Comments are closed.