[Girona] Alliberat un edifici al barri Vell de la ciutat

Publicat el

Més de mig centenar de persones provinents dels moviments socials de la ciutat es concentren per fer possible l’alliberament d’un edifici al barri Vell de Girona per part d’Arran

OkupacioGirona

L’assemblea d’Arran de Girona va fer públic ahir dimecres dia 17 l’ocupació de l’edifici número 7 del carrer de Sant Josep del barri Vell de Girona, molt a prop de l’Ajuntament i del Centre Cultural La Mercè. L’edifici, que actualment es troba en situació de deteriorament i d’anys de desús, com és habitual al barri Vell i a la ciutat en general, porta més de 10 dies ocupat per joves que n’estan duent a terme la seva rehabilitació, per la qual cosa es va haver de tirar a terra el mur que barrava el pas a tots els accessos de l’immoble.

A l’acte de presentació de l’edifici s’hi van concentrar més de mig centenar de persones provinents del teixit associatiu i dels moviments socials de la ciutat com la PAH, Kan Kolmo, la Xarxa pels Drets Socials, la CUP de Girona o el Casal Independentista El Forn. El nombrós grup de persones va lluir estelades, va cridar consignes contra la crisi, mentre membres d’Arran van fer oficial simbòlicament l’ocupació amb el desplegament d’una pancarta de grans dimensions amb el lema contra l’especulació i la Girona de postal: els joves alliberem espais. Tot amb tot, la concentració va anar seguida de ben a prop per patrulles de Mossos d’Esquadra, de la Policia Municipal i agents de paisà, que des d’aleshores s’han anat presentant repetidament per les rodalies de l’edifici.

MARC MARTI GIRONA  CARRER SANT JOSEP OCUPACIO INDEPENDENTISTES ARRAN BARRI VELL

Les intencions de l’organització són construir-hi un centre social que sigui punt de trobada del jovent, dels moviments socials de la ciutat i de l’independentisme. Segons les declaracions d’un portaveu de l’assemblea, “hem trencat murs i hem obert portes, n’estem orgullosos i així ho reivindiquem. És intolerable que molts edificis es trobin en aquesta situació mentre les entitats de Girona només troben traves per a la seva subsistència i es desnonen, setmana a setmana, a desenes de famílies.” 

 L’acció, a més a més, s’emmarca dins de la campanya “Poc que hi cabem pas en aquesta ciutat“, que es va presentar el passat mes de març per denunciar l’ordenança de civisme de la ciutat i la política de l’alcalde convergent Carles Puigdemont, que l’organització juvenil qualifica d’elitista i excloent.

Crida a la participació

Des de l’assemblea d’Arran de Girona es fa una crida a la participació en les tasques per a la conversió en centre social de l’edifici, així com a estar atents a possibles intromissions dels Mossos d’Esquadra a l’immoble. Així mateix, s’agraeix la gran tasca de suport que han realitzat persones anònimes i del teixit associatiu de la ciutat que han fet possible l’okupació.


Comments are closed.