[Lleida] Manca de compromís de la regidora Sara Mestres en la reunió per les agressions d’agents de la Guàrdia Urbana

Publicat el

Arran Lleida i la CUP s’han reunit aquest migdia amb la Regidora Delegada de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, i el comissari de la Guàrdia Urbana de Lleida per tal de demanar explicacions i depurar les pertinents responsabilitats per les agressions d’agents de la Guàrdia Urbana a dos joves d’Arran la matinada del passat dijous.
Els compromisos presos per part de la regidora són insuficients tenint en compte la gravetat dels fets i com situacions com les viscudes pels dos joves la setmana passada a mans de la Guàrdia Urbana són freqüents a Lleida.
Aquest migdia representants d’Arran i la CUP s’han reunit amb la Regidora Delegada de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, i el comissari de la Guàrdia Urbana de Lleida per tal d’aclarir els fets ocorreguts el passat dijous. Durant la reunió, la regidora Sara Mestres s’ha mostrat disposada a parlar amb els agents implicats, malgrat seguir negant els fets de la mateixa manera que ho va fer en declaracions públiques el dia següent de les agressions. Finalment, s’han compromès a depurar responsabilitats en cas que la denúncia ficada a la Guàrdia Urbana per les agressions prosperi i hi hagi una sentència condemnatòria.
Des d’Arran i la CUP valorem que els compromisos presos són insuficients tenint en compte la gravetat dels fets. Considerem que davant de les agressions comeses cal obrir una investigació per tal d’apartar els agents involucrats de la seva activitat, sense esperar a la resposta judicial. Les actituds xulesques, provocadores i violentes que empren els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida no són un cas aïllat, al contrari, són actituds molt freqüents als carrers de Lleida i que patim diàriament, les desmesurades actuacions al Casc Antic de la ciutat en són una mostra clara.
És per això que, lluny d’esperar sentències judicials, ens mantindrem ferms i seguirem denunciant al carrer fets com els que van succeir. Davant la seva repressió i els seus intents d’estendre la por com a forma d’evitar la dissidència nosaltres respondrem al carrer, seguirem organitzant-nos i responent a les seves agressions.

Comments are closed.