[Camp de Túria] Qui sembra aplec, recull comarca! 2a edició de l’Aplec del Camp de Túria

Publicat el

L’Aplec de Camp de Túria camina i ningú no l’atura. Amb tot el caliu, l’alegria i l’energia de les milers de persones que l’any passat ompliren els carrers de Bétera, enguany l’Aplec pren més força i empenta i es trasllada a l’Eliana fent realitat, d’aquesta manera, la voluntat d’estendre la trobada arreu de la nostra comarca. Aquesta no és, però, l’única sorpresa d’aquesta segona edició i, si bé l’any passat l’Aplec es celebrà en un sol dia, enguany la jornada tindrà lloc els dies 13 i 14 de setembre.
L’Aplec de Camp de Túria pretén ser un espai de trobada i participació on desenvolupar una alternativa real al model d’oci imperant, basat en el consumisme i l’homogeneització cultural. Una alternativa que, a més, front les privatitzacions i les traves administratives i polítiques, pren el carrer i l’espai públic com a entorn natural i propi on desenvolupar tot tipus d’activitats. En aquest sentit, enguany tornarem a comptar amb tallers, jocs, fires, cercavil·les i diverses mostres de cultura popular. La promoció de la nostra llengua i de la música en valencià torna a estar present i, aquesta vegada, podrem gaudir de les actuacions del Diluvi, els Rapsodes, At-Versaris, Orxata Sound System i Biano.
L’Aplec de Camp de Túria vol ser també un espai de debat i difusió de les lluites populars. És per això perquè en aquesta segona edició organitzem una taula rodona sobre diverses experiències de lluita a partir de la desobediència civil. En aquest sentit comptarem amb membres de la PAH de Sabadell que exposaran les seues vivències a partir de la lluita contra els desnonaments; membres de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la UAB per conèixer les lluites de desobediència contra la misèria; veïnes de la Punta de València per mantindre vives les lluites contra l’especulació en defensa del territori; i militants de l’Esquerra Abertzale d’Ondarru per aproximar-nos a les vivències davant la repressió i la persecussió política a Euskal Herria.
Treballem per l’aplec per fer comarca. Creiem que aquest tipus d’iniciatives són del tot necessàries per construir una alternativa cultural, social i política crítica i participativa que, a més, servisca per teixir complicitats i cohesionar totes les persones i entitats que al llarg de l’any, i dia a dia, treballen i lluiten per construir una comarca més viva, més justa i més lliure. Treballem per l’aplec perquè sabem que: entre totes, tot!
Qui sembra aplec recull comarca!
Per a més informació: apleccampdeturia.blogspot.com

Comments are closed.