[Arbúcies] Mig centenar de persones mantenen viva la memòria de Guillem Agulló

Publicat el

El passat diumenge 8 de setembre, Arbúcies va viure una diada molt emotiva. L’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran Arbúcies, amb la col.laboració de l’ateneu popular l’arboç i de tots els partits amb presència a l’ajuntament d’Arbúcies, es va retre homenatge a Guillem Agulló i Salvador.

Guillem Agulló era un jove independentista del País Valencià que lluitava per l’alliberament nacional dels Països Catalans, com també lluitava contra el feixisme i el racisme arreu del territori. La matinada de l’11 d’Abril del 1993 però, els seus somnis es van veure trencats quan un grup de joves feixistes el van assassinar als carrers de Montanejos.

Vint anys després d’aquests fets terribles, el municipi d’Arbúcies va tenir una diada dedicada a la seva memòria. A les dotze del migdia, l’ajuntament d’Arbúcies va rebre els pares d’en Guillem, on els partits que representen els ciutadans del municipi van dedicar-lis unes paraules. Després de l’acta institucional, Arran Arbúcies amb el suport de l’ateneu popular l’arboç van organitzar un homenatge a l’avinguda dels Països Catalans, al costat de la girola del País Valencià. Aquest acta va constar de la llegida d’uns manifestos molt emotius d’Arran Arbúcies i de la CUPA-CUP, d’un parlament del diputat de la CUP-AE al parlament de Catalunya, Quim Arrufat i amb un parlament dels pares de Guillem Agulló. Per finalitzar, es va fer la descoberta d’una placa commemorativa, destapada pels mateixos pares d’en Guillem.


Comments are closed.