Arran celebra la seva primera Conferència Nacional de Formació

Publicat el

Ulldecona (Montsià) va ser l’escenari escollit per Arran per celebrar, el passat cap de setmana, la I Conferència Nacional (CNF) de l’organització. Amb l’objectiu de treure les conclusions i dissenyar algunes de les línies de treball que han de definir l’activitat de les assemblees d’Arran durant el proper curs polític, es van dur a terme un seguit de xerrades formatives i debats entorn a les principals problemàtiques que afecten el jovent dels Països Catalans.

Una Conferència amb un marcat caràcter internacionalista

Divendres al vespre, la militància d’Arran ja ocupava les seves cadires per participar de la primera activitat programada de la CNF. Aquesta va comptar amb la presència de representants de les organitzacions juvenils Ernai (País Basc), Purna (Aragó) i Yesca (Castella) i va servir per posar en comú i debatre entorn a les apostes de les diferents organitzacions sobre la construcció del moviment juvenil. El resultat: unes i altres vàrem poder conèxier les diferents experiències arreu dels pobles de la península per tal d’extreure’n aquells aspectes més interessants. Les tres organitzacions que van participar a la CNF també ho havien fet dos dies abans durant la Diada de l’Onze de setembre a Barcelona en l’acte polític juvenil de la tarda.

Dissabte de formació a través de cinc xerrades

Les activitats essencialment formatives van ocupar l’agenda de dissabte. Es van celebrar un total de cinc xerrades sobre problemàtiques concretes, inherents en el sistema capitalista i el patriarcat, que afecten la joventut de forma particular. Així doncs, es va parlar sobre el poder adult, sobre jovent i participació política, sobre l’accés a l’habitatge, sobre la situació del jovent en el mercat laboral i sobre educació. Cada una de les exposicions va comptar amb un torn de preguntes i debat que va permetre les assisstents aprofundir en cadascun dels temes.

IMG_6710

Diumenge de debat i conclusions

Les militants d’Arran es van dividir en cinc grups el diumenge al matí, cadascun d’aquests corresponent a una de les temàtiques tractades la jornada anterior. L’objectiu de formar grups reduïts era debatre entorn a aquestes temàtiques per tal d’arribar a acords i conclusions que finalment resultessin en apostes polítiques concretes vinculants. Totes aquestes conclusions es van posar en comú, posteriorment, amb la resta de persones que van participar a la CNF.

En definitiva, dos dies i escaig de formació, anàlisi i debat que definiran una part del treball de l’organització per al proper curs polític. Les resolucions de la CNF es faran públiques properament a través d’un llibret que resumirà el contingut de tot allò que s’hi va tractar. Els moments més destacats de la CNF també es faran públics en format audiovisual.

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 17 de setembre de 2013


Comments are closed.