Arran mostra el seu suport a la convocatòria 28S #JaqueAlRey

Publicat el

Espanya es trenca! Espanya, el monstre genocida i assassí de pobles, aquella mentida repetida mil vegades per reis, nobles i aristòcrates, per burgesos cobdiciosos, per militars i clergat per conservar els seus interessos de classe, perpetrar la por i continuar sotmetent els pobles i les seves treballadores ha arribat al seu final. Amb l’excusa de l’unitat indivisible de la pàtria s’ha negat sistemàticament qualsevol mostra d’identitat popular i s’ha imposat el model de l’Espanya “una grande y libre”. Aquesta Espanya que al llarg dels segles ha anat canviant de mans, dels austries als borbons, de conservadors a liberals, de republicans a feixistes, de populars a “”socialistes”” però que a la pràctica ha suposat la continuació d’un centralisme nacionalista espanyol racista i d’unes polítiques liberals en contra de la classe treballadora; ens ha demostrat que un projecte nacional espanyol impossibilita un canvi de sistema social i econòmic més just per la mateixa idea i fonaments del concepte d’Espanya.

Però encara avui molts s’encaparren en apostar per una Espanya unida i progressista. Apel·lant a una suposada millora social en comparació amb la dictadura i a un procés de transició que ha portat la democràcia i la llibertat a l’estat espanyol. Nosaltres les joves diem que tot això és mentida! No creiem en la seva falsa transició, en els seus pactes mal anomenats democràtics i els seus consensos vigilats de prop per l’exèrcit i els camises blaves, maquillats per l’esquerra pactista i venuda que un cop més va trair la classe treballadora. Tenim clar que la transició va ser una farsa més en la llarga llista i que ja és hora de trencar amb aquesta pau social aconseguida a base de dominació, de mentides, de repressió i de por per tal d’aconseguir la llibertat dels nostres pobles i de les seves treballadores.

Aquesta crisi no és tan sols econòmica. El capitalisme ha quedat obsolet però també han caducat les institucions que l’administren i apliquen als nostres països. El rei i la seva família de paràsits que garanteixen la unitat de l’estat i la continuïtat del règim, els polítics corruptes venuts al capital, els banquers i empresaris que tan sols pensen en enriquir-se i negocien traïcions a les treballadores amb els sindicats grocs. El sistema ha tornat a fallar, ara és el moment dels pobles per a construir l’alternativa de poder. Un poder que resideixi en mans de les treballadores i no en les de qui s’enriqueixen explotant-nos. Un poder que serveixi per a construir un món nou, socialment més just i on no existeixin ni l’explotació ni la discriminació de cap mena. Un poder del poble i per al poble.

I en això estem totes juntes. Es el mateix estat qui oprimeix els nostres pobles i serà l’unió de les nostres forces el que destruirà el poder corrupte i opressor. Hem d’estirar cadascú cap a la seva banda per arrencar l’estaca i construir, llavors, cada poble des de la seva realitat i les seves necessitats. El procés destituent és comú, però els de construcció del poder popular es faran des de cada poble per la seva classe treballadora.

Per això des d’ARRAN volem enviar tot el nostre suport al poble castellà –i especialment a les companyes de YESCA- en la mobilització del 28 de setembre de #Jaquealrey com a materialització de la lluita per la destitució del poder establert i l’avenç decidit cap a l’autodeterminació de tots els pobles i l’emancipació de la classe treballadora.

Totes juntes fins tombar el sistema i construir a cada poble el poder popular!


Comments are closed.