[El Sénia] Comunicat de suport a la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sènia

Publicat el

Des de l’organització juvenil d’ARRAN el Sénia, volem manifestar el nostre malestar i donar suport a la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, a causa del que està succeïnt a la nostra costa.

En els darrers dies s’han registrat més de 300 moviments sísmics a la costa entre Alcanar i Vinaròs, lloc on es troba situat el magatzem submarí de gas Castor. Aquestes anomalies es donen a causa de les injeccions de “gas matalàs” al subsòl del Castor.

Ara, gràcies al treball constant de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, s’han paralitzat estes injeccions fins que l’Institut Geogràfic Nacional presente un informe a l’empresa Escal-UGS, qui afirma que la plataforma està situada a una zona d’important activitat sísmica, i s’excusa així dels moviments sísmics, segons ells “naturals”.

No podem permetre que destruixen el medi ambient, cosa que ja han fet, però ni molt menys podem acceptar que es pose en perill la vida de les persones que residim a les Terres del Sénia. L’oposició del poble a la que es va afrontar este projecte en els seus inicis no va fer que tant les empreses multimilionàries i capitalistes com l’estat que ens oprimeix, el paralitzessen. Davant d’esta actitud passiva, el poble que estimem la nostra terra hem de plantar cara, sortir al carrer i defensar el que és nostre.

NI UN PAM DE TERRA. NI UNA GOTA D’AIGUA!


Comments are closed.