Donem la benvinguda a les companyes d’Arran Blanes

Publicat el

 

Arran comença el curs ampliant la seva presència al territori dels Països Catalsns. Des del passat dissabte dia 5 d’octubre les companyes l’assemblea de Blanes passa a formar part de l’estructura organitzativa d’Arran. Integrada per més una dotzena de joves, l’assemblea va començar la seva activitat política a la ciutat a principis de juny. No va ser fins al cap d’unes setmanes, després dun procès intens de debat que van decidir emmarcar la seva acció política en el si de l ‘organització juvenil, amb qui van mantenir contacte directe durant la celebració del Rebrot a Sant Celoni el passat mes de juliol. Passats gairebé cinc mesos des de la creació de l’assemblea i amb el col·lectiu plenament consolidat prenen el nom d’Arran Blanes i es converteixen en la dinovè nucli local que se suma a l’organització des del eu naixement el juliol de 2012.

Els i les joves d’Arran Blanes afirmen viure en un poble en què els partits tradicionals han donat l’esquena a les joves, que es veuen mancats de qualsevol tipus de protagonisme en la vida política del municipi, mentre govern municipal es penja la medalla de la participació ciutadana per un Pla de Juventut que ha incomplert de dalt a baix. Expliquen també que la seva població porta massa anys patint la “corrupció emmascarada” que es manifesta amb jugades fosques relacionades amb la gestió de l’Hospital Comarcal La Selva, sobresous d’alts càrrcs municipals, apropiacions indegides dels espais públics i la “constant marginació” dels drets laborals, intesificada durant l’estiu a causa d’un model de turisme “de postal”.

Durant els mesos que porten d’activitat, han organitzat i participat en diversos actes, concentracions i manifestacions. Destaquen sobretot la “benvinguda” que van dedicar al Conseller Felip Puig i la convocatòria d’una concentració en rebuig a l’assassinat del raper antifeixista grec Pavlos Fyssas. Mantenen una relació estreta amb la CUP, així com amb d’altres col·lectius de l’esquerra anticapitalista com ara la PAHC, Anticapitalistes o la Xarxa.

Els objectius que es plantegen a curt termini són iniciar una campanya per denunciar l’apropiació indeguda d’espais públiques, realitzar xerrades obertes formatives i participar en la lluita pels drets laborals dels i les joves que pateixen les conseqüències d’un model de turisme nociu i precaritzador.


Comments are closed.