Comunicat de repulsa d’Arran davant l’assassinat d’una jove a Tàrrega víctima de la violència de gènere

Publicat el

 

Des d’Arran volem manifestar la nostra més rotunda condemna davant l’assassinat, a ganivetades, d’una jove de només 14 anys a Tàrrega, perpetrat per la seva parella. Aquest cas se suma al de moltes altres dones que són assassinades pels seus agressors.

La violència de gènere és una de les cares més aberrants d’un sistema d’opressió, el patriarcat, que de manera més o menys evident sempre es manifesta en forma de violència. Violència és també la divisió sexual del treball, els cànons de bellesa o les constants restriccions a l’exercici del dret a decidir sobre els nostres propis cossos.

També és violència un model sexo-afectiu i relacional basat en la coerció. Un model on la gelosia, la dependència, el control, l’autolimitació, la passivitat i, en darrer terme, les agressions físiques i psíquiques formen part d’una realitat quasi sempre silenciada.

El patriarcat sotmet de forma violenta a la meitat de la població, les dones, a través de les seves múltiples cares. Cal acabar d’una vegada per totes amb aquest sistema d’opressió per acabar també amb la xacra que suposen desenes de dones assassinades anualment pels seus agressors. Al nostre país i arreu.

Contra totes les violències del patriarcat. Per unes relacions lliures.

Cap agressió sense resposta.

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

8 d’octubre de 2013


Comments are closed.