Manifest d’Arran en motiu del 12 d’octubre de 2013

Publicat el

 

Com cada 12 d’octubre, el jovent dels Països Catalans no tenim res a celebrar. L’espanyolisme commemora un any més i de forma vergonyosa un episodi sanguinari, tot recordant l’inici d’un llarg període de colonització que desembocà en segles d’esclavatge, assassinat i espoli als pobles de l’Amèrica del Sud. Les institucions espanyoles utilitzen aquesta “diada” com a mostra i exaltació del nacionalisme espanyol més caduc i reaccionari. Treuen a passejar els militars i la cabra en una exhibició lamentable de patriotisme que recorda èpoques pretèrites i que no és altra cosa més que un insult inadmissible a la dignitat de desenes de pobles que, com els Països Catalans, sofreixen o han sofert el jou de l’opressió de l’Estat Espanyol.

El feixisme avança i és urgent que el combatem. L’auge imparable de l’independentisme que es viu en una part dels Països Catalans, així com el discurs xenòfob i oportunista de determinades formacions de la dreta i la ultradreta fan del feixisme una realitat cada dia més visible als nostres carrers. Però si el discurs de racistes i feixistes arriba a quallar és, sens dubte, gràcies a la permissivitat interessada de policies, jutges i polítics. Aquells qui, quan els convé, tiren mà d’aquests sectors marginals per arribar allà on no arriben les seves lleis i la seva repressió.

Així, enguany diversos grupuscles de feixistes tornen a convocar, com també ho fan el Partit Popular (PP) i Plataforma per Catalunya (PxC), mobilitzacions en diversos punts del nostre país. Ocuparan novament i amb tota comoditat les nostres places i carrers per exhibir desvergonyidament el discurs i la simbologia propis del racisme, la xenofòbia, el feixisme i l’espanyolisme. Cal que fem front de manera urgent a aquesta deriva i no oblidar que, en un context similar, els feixistes de Grècia ocupen seients del Parlament mentre cometen assassinats contra joves antifeixistes.

Enguany, l’Església catòlica també se suma a la “festa”. Tarragona acollirà el proper 13 d’octubre un acte massiu de beatificació de “los mártires del S.XX en España”. Un homenatge de grans dimensions que retrà homenatge a 522 religiosos morts durant la guerra civil espanyola i al qual hi assistiran el president de la Conferència Episcopal Espanyola Rouco Varela, 160 bisbes i fins a 1.000 sacerdots. Resulta aberrant la celebració d’un acte que atempta contra la dignitat de tots aquells i aquelles que lluitaren per la defensa de les llibertats col·lectives i nacionals combatent el feixisme. Mentre uns són beatificats com a víctimes, la gran majoria de persones assassinades, víctimes d’una persecució política i ideològica per part del règim franquista, romanen encara a les cunetes i a les fosses comunes.

L’Església catòlica pren partit en un context notable de confrontació i ho fa del cantó de l’espanyolisme i la dreta colpista a qui sempre ha donat suport. De fet, que aquest acte se celebri el mateix cap de setmana del 12 d’octubre no és, en cap cas, una circumstància fortuïta. Com tampoc ho és que el col·lectiu feixista “La España en Marcha (LEM)” hagi organitzat desplaçaments pel proper cap de setmana que inclouen manifestació a Barcelona el dia 12 i beatificacions el 13.

 Per la dignitat dels avis i àvies, el jovent hi farem front. No podem quedar-nos de braços plegats. Cal fer memòria, recordar qui som i d’on venim. Prendre consciència, plantar cara i no deixar-los avançar ni un centímetre. Per la memòria dels besavis, besàvies, avis i àvies antifeixistes que van perdre la vida en defensa de la seva dignitat com a persones, poble i classe. També per la memòria d’en Guillem i la Sònia. Per acabar d’una vegada per totes amb el feixisme, el racisme i l’espanyolisme. I també per acabar amb una Església colpista que a banda d’homenatjar franquistes, exhibeix un discurs homòfob i atempta repetidament contra la dignitat de les dones. Tot plegat, mentre acumula poder, riquesa i privilegis.

 Per tot això, des d’Arran animem el jovent dels Països Catalans a boicotejar qualsevol mostra de feixisme espanyolista als nostres barris, pobles i ciutats. En aquest sentit, convoquem a la concentració antifeixista que se celebrarà a Barcelona el dia 12 d’octubre a les 11h a la Plaça Universitat de Barcelona i a la manifestació que tindrà lloc el mateix dia a les 18h a l’Estàtua dels Despullats de Tarragona.

Generem consciència, creem resistència.

Països Catalans Antifeixistes!

 Arran, Organització Juvenil de l’Esquerra Independentista

8 d’octubre de 2013


Comments are closed.