Crònica del 9 d’octubre a València i Xàtiva

Publicat el

Arran es va mobilitzar dimecres passat en el marc de la diada nacional del 9 d’octubre. Les assembles de l’organització juvenil al País Valencià van participar activament de les mobilitzacions de València i també a Xàtiva. A continuació podeu llegir-ne les cròniques.

Unes 2000 persones van caminar amb l’Esquerra Independentista pels carrers de València

Aquest 9 d’octubre no ha estat un 9 d’octubre qualsevol.  L’Esquerra Independentista es troba més forta que mai al País Valencià, amb l’enfortiment del moviment estudiantil, de la lluita obrera i amb la consolidació de les CUP i d’Arran, que just en el passat 9 d’octubre es donava a conèixer a la capital del Túria. Ens trobem en un moment crucial per als moviments independentistes i socials dels PPCC i al País Valencià la consigna és  molt clara: per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!

IMG_7695

Enguany la manifestació va transcórrer amb normalitat, llevat d’algun xicotet incident. El Bloc estava encapçalat per una pancarta reivindicant la nació sencera, al darrere hi havia una estelada gegant que precedia la pancarta de l’EI, on s’hi podia llegir el lema de la campanya “Independència per canviar-ho tot”. La manifestació va estar acompanyada en tot moment per un grup de dolçaines i tabaleters que amenitzaven la diada. Al llarg del recorregut, Arran va despenjar una pancarta recordant que el jovent volem trencar les regles, així com un continuo on es podia llegir: “Fem foc al capital”.

Al carrer Colom l’EI va desviar-se de la manifestació oficial per fer el seu propi parlament polític, enguany presentat per un company del SEPC. Durant el parlament s’ha recordat la repressió que estan vivint en aquests moments les companyes d’Euskal Herrira així com els moviments socials dels Països Catalans. Després, la diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-AE, Isabel Vallet, ha presentat la campanya Independència per canviar-ho tot. Tot seguit una companya d’Endavant va llegir el manifest unitari.

 

IMG_7759

Per finalitzar, es van encendre quatre bengales mentre sonava la Muixeranga. Així va finalitzar la manifestació pel 9 d’octubre. Una manifestació on el jovent cridà ben fort: Pel País Valencià, pels Països Catalans: el jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!

Arran també celebra la diada a Xàtiva malgrat les provocacions dels espanyolistes

ARRAN La Costera es va sumar als actes que van tenir lloc a l’Ermita de Sant Josep de Xàtiva per reivindicar els  drets socials i nacionals dels Països Catalans i, sobretot, per desvincular l’acte del caràcter  que repetidament han volgut donar-li aquells qui, lluny de voler rememorar ni homenatjar cap tret de la nostra cultura ni història, es dediquen exhibir la més casposa societat espanyolista del País Valencià.

 

 Alfonso Rus va ser l’encarregat, com tots els anys, de fer el discurs. Però aquest any ho va fer a corre-cuita i acabat de vindre des de València. Amb un discurs curt i ràpid la finalitat del qual estava dividida en reivindicar la denominació de ‘Comunidad Valenciana’ i reclamar el famós “deute històric” que ara utilitzen interessadament alguns partits polítics. Rus ha volgut, com sempre, donar la nota dissonant al Partit Popular reclamant un deute que al seu partit no han volgut reclamar mai.
L’acte va començar amb una xiulada i crits de “Fuera, fuera” per un sector dels assistents (Els més espanyolistes) al veure la presència d’independentistes. A l’acte vanan estat presents un seguit d’unes 3 senyeres coronades (Senyera de la ciutat de València) portades pels joves de les “NNGG Xàtiva” i una gran bandera d’Espanya la qual la gent animava a que la mantengués ben alta. L’acte va continuar amb normalitat i sols en precisos instants es van sentir insults dirigits a membres d’Arran.
Al finalitzar la primera dansa es van sentir crits de “Arriba España” i altres frases amb caire feixista per la gent que portava i acompanyava la bandera Espanyola. Al finalitzar l’acte, la gent de les “NNGG” van disposar-se a fer-se la típica foto amb Rus mentre cridaven provocativament “Bien alta, bien alta, para que se enteren” a les persones que duien banderes espanyoles.
Des d’ARRAN La Costera manifesten les seves aspiracions de recuperar la comarca. Una comarca que sempre ha sigut capdavantera en la lluita antifeixista i en la defensa dels Països Catalans. Des de Xàtiva exposaen els seus ideals, i no manifesten que no pense fer ni un pas enrere per la seva lluita. La que dia a dia fan als seus pobles.

Comments are closed.