[Gràcia] Acció contra el tancament del Parc Güell (VÍDEO)

Publicat el

L’elitització de la Vila de Gràcia consisteix en la pujada del nivell de vida de totes les que hi vivim. Suposa encariment dels preus de l’habitatge, dels comerços. Suposa cada cop més terrasses de bar a les nostres places, i cada cop més i més cares. Suposa una transformació de la nostra Vila, convertint-la en un barri turístic i només a l’abast de les classes no populars.
El cada cop més alt nombre de hostels, els pisos que estan buits tot l’any i que quan arriba el bon temps es lloguen a preus exorbitants i l’oci consumista que ens està arrabassant l’espai públic són símptomes que identifiquen aquest procés. La “marca Gràcia” ha de passar a formar part de la “Marca Barcelona” que totes coneixem tant bé. Tots aquests canvis intenten fer-nos creure que milloraran el barri però sabem molt bé que només beneficien el capitalisme i el seu mercat, mentre que les veïnes anem perdent els nostres espais i els nostres drets.
Els nostres parcs i les nostres places tampoc s’escapen d’aquest procés elititzador: limitació d’horaris, com és el cas de la Plaça de les Dones del 36; prohibicions sense cap mena de sentit, com seria la recent prohibició de jugar a pilota a la Plaça de la Vila o la ja coneguda llei del civisme; o limitacions d’aforament discriminatòries per motius de veïnatge, com passarà ben aviat al Park Güell.
Per tot això, ARRAN Gràcia ens posicionem en contra d’aquest tancament que considerem que, lluny dels motius que dóna l’Ajuntament i el Districte de Gràcia amb Maite Fandos al capdavant, suposa la privatització d’un parc que és de totes les veïnes de la Vila i de la ciutat de Barcelona, discriminant-ne unes a favor de les altres.
Si intenten aplicar lleis absurdes, desobeïm l’absurd!


Comments are closed.