[Alacantí] 24-O Massiva resposta en defensa de l’educació pública

Publicat el

Milers de persones es van mobilitzar el passat 24 d’Octubre a Alacant en defensa de l’educació pública i contra la Llei Wert. Amb un important seguiment a Primària, Secundària i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i la paralització total de l’activitat a la Universitat d’Alacant, l’alumnat, les famílies, les docents i el personal administratiu es posicionà clarament en defensa d’un model educatiu públic, de qualitat i en valencià front a la segregadora, espanyolitzadora i classista LOMQUE. L’Esquerra Independentista del Sud s’organitzà a través del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per tal de canalitzar la seua activitat; ben enjorn, el piquet a la Universitat d’Alacant aconseguí el seu objectiu d’informar amb serietat i rigor el poc alumnat que s’acostà pel campus de Sant Vicent; al migdia, un altre grup del Sepc participà en la concentració convocada a la Subdelegació del Govern, on s’aplegaren unes 200 persones.

 

A la vesprada, els carrers d’Alacant visqueren una masiva manifestació que posà punt i seguit a la lluita en defensa de l’educació pública; al voltant de 50.000 persones recorregueren el centre de la ciutat; el Sepc, amb el suport de la resta de l’Esquerra Independentista del Sud, agrupà un nombrós i combatiu bloc darrere de la pancarta “A les aules som eina de combat”. “Vull estudiar, vull treballar, i vull que la crisi la pague el capital” o “Contra les retallades en educació, lluita, lluita i mobilització” van ser alguns dels crits més repetits.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC UA)
Arran l’Alacantí
Endavant l’Alacantí


Comments are closed.