Arran davant el tancament de Radio Televisió Valenciana (RTVV)

Publicat el

El passat dimarts 5 de novembre el TSJPV declarava il·legal l’ERO fet a les treballadores de RTVV. La sentència establia que s’havia de tornar a admetre als més de 1000 treballadores que havien perdut el seu treball de manera irregular. La majoria de les persones afectades per aquest ERO havien estat, durant els últims anys, crítiques envers el funcionament de l’ens públic. Un ens que va nàixer ara fa 24 anys per esdevenir eix vertebrador del País Valencià i mostrar la nostra realitat com a poble.

D’aquest principi poc queda. Prompte, primer el PSPV i després el PP, van convertir la televisió de les valencianes en un mitjà per vanagloriar-se. És ben conegut l’ús que ha fet dels mitjans públics la dreta més casposa i blavera del País Valencià per. S’ha de destacar també com el Canal 9 va fer una política contra tots els moviments socials, va criminalitzar la lluita en defensa del Cabanyal, va servir per fer un juí popular en el cas de Guillem Agulló i a través de programes al voltant del seu assassinat feixista va donar la imatge que havia estat tan sols una baralla entre dues bandes. Va servir també per fer del valencià una llengua folklòrica apte per a les festes i les tradicions però no per fer programes seriosos i en prime time. Va oblidar les víctimes del metro de València i van preferir cobrir la visita del papa Benet XVI.

Amb la sentència a la mà, el Govern de la Generalitat Valenciana va decidir de manera innegociable el seu tancament, tot deixant al carrer a més de 1600 treballadores i deixant el País Valencià sense un mitja de comunicació propi i en valencià. L’únic mitjà en català des de la prohibició de les retransmissions de TV3.

Dimecres les treballadores, després de la dimissió del grup directiu, van decidir continuar retransmetent. Fent pública la situació en què han estat treballant al llarg d’aquests anys, denunciant casos de corrupció i d’assetjament sexual en el si de l’ens i donant veu a totes les que fins ara no havíem tingut en aquest espai.

Des d’Arran volem manifestar el nostre desacord amb aquesta decisió. El que volem és una televisió pública, de qualitat, en valencià, plural i sense corrupció. Expressem, aixxí mateix, la nostra plena solidaritat amb totes les treballadores de RTVV. Volem una televisió i ràdio dignes al País Valencià.

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 7 de novembre de 2013


Comments are closed.