Clam independenitsta a Perpinyà el passat dissabte 9 de novembre

Publicat el

En motiu de la Diada de Catalunya Nord, i en coincidència amb la darrera parada del Correllengua, enguany vam tornar a prendre els carrers de Perpinyà per reivindicar la independència dels Països Catalans. Perpinyà va viure una exitosa Via del Nord que va encerclar institucions nord-catalanes.

Unes 3000 persones es van unir de les mans a Perpinyà per defensar la llengua i la cultura catalanes amb clams d’independència. A una hora tant simbòlica com són les 16:59, tres milers de persones s’unien de les mans al voltant de tres seus d’institucions franceses per commemorar que fa 354 anys que es va signar el Tractat dels Pirineus. Aquest episodi de la història del nostre país que va comportar  l’inici d’un procés d’assimilació cultural que històricament ha tingut com a objectiu minoritzar fins a fer desaparèixer la nostra cultura i la nostra llengua. Es van encerclar les seus de la Prefectura, el Consell General i l’Ajuntament de Perpinyà en motiu de mostrar públicament el malestar dels ciutadans amb les institucions franceses i per reivindicar un cop més l’oficialitat del català i el seu reconeixement arreu de les comarques nord-catalanes.

Més tard, avant del Castellet es van llegir els parlaments on es va fer partícip el compromís de la lluita cap a la independència de diverses entitats nord-catalanes. Mentrestant es va encendre una estelada amb espelmes. Per finalitzar la jornada una marxa de torxes va recórrer el centre de la ciutat. La vesprada va acabar amb els concerts de Orxata Sound System, Lafaille Cobla i Taverners.

El jovent independentista, socialista feminista dels Països Catalans vam fer palès, un any més, el compromís en la nostra lluita incansable  per construir un futur lliure per al nostre poble. Un futur que ha de passar necessàriament per la supressió de tot tipus d’opressió, ja sigui nacional, social, personal, de gènere o de qualsevol tipus.

El passa dissabte, el jovent dels Països Catalans vam seguir esborrant el tractat que sotmet el nord del nostre país al jacobinisme de la República Francesa. Vam recordar que al Nord, al Sud i arreu dels Països Catalans, les joves estem disposades a trencar definitivament les regles per canviar-ho tot.

 


Comments are closed.