[Fort Pienc] Provocacions, identificacions il·legals i multes arbitràries contra el jovent del Fort Pienc per part dels Mossos d’Esquadra

Publicat el

gossos-descuadra

El passat dijous 13 de juny, en el marc de la Festa Major Jove del Fort Pienc, es va realitzar a la Plaça una xerrada titulada “Alternatives al capitalisme”, organitzada per part del col·lectiu Endavant Eixample. En el transcurs de la xerrada, una patrulla i unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra es va presentar a la plaça, fet més que inusual i de dubtosa casualitat. Els agents es van passejar per la plaça amb un posat provocador, caminant lentament quan passaven per davant la ja desallotjada Resposta, (antic Casal Popular del Fort Pienc) i mirant amb cert despreci les joves i veïnes que s’hi trobaven a prop i que per ells tenien una clara relació amb l’esmentat Casal.

Davant l’actitud silenciona però clarament provocadora dels Mossos d’Esquadra diversos joves es van posar a xiular com a mostra de rebuig a la seva presència. Davant aquest fet van començar a dirigir-se als joves allà presents amb un to agressiu, amenaçant i exigint identificacions sense cap fonament. Les joves presents van explicar-los que no volien identificar-se atès que els agents no tenien cap indici que s’hagués comès cap falta o delicte per part de les joves. Van anar pujant el to, explicant que s’havien d’identificar “porque lo decimos nosotros y punto”, els agents van arribar a les desqualificacions personals i les joves van mantenir la seva negativa a indentificar-se. Els agents van passar a demanar reforços i en qüestió de minuts a la plaça hi havia dues furgones dels ARRO, dos cotxes patrulla i uns 15 mossos d’esquadra, amplificant així un conflicte absurd que ells mateixos havien generat. Diversos joves del barri van acudir a la plaça davant aquest fet, fins que va esdevenir una concentració nombrosa que finalment va fer marxar els mossos d’esquadra no sense abans intimidar i amenaçar un dels joves que no s’havia volgut identificar: “Avui marxem i potser rius però la propera vegada segurament ploris dels cops que rebràs”. No hi havia hagut cap identificació per part dels agents. No obstant, mesos més tard, dues de les joves que no s’havien volgut identificar han rebut al seu domicili sancions administratives referents a aquells fets però disfressades d’altres infraccions com “consumir alcohol a l’espai públic” (una de les joves tenia a la mà una cervesa del bar colindant amb l’antic Casal) o “ocupar l’espai públic sense permís” (la xerrada organitzada per Endavant disposava del permís de festa major, obviament). El fet és que aquesta allau de multes (4 per una jove i 2 per una altra) han sigut imposades de forma totalment aribtrària, maquillant el contingut real del conflicte, que és la seva negativa a identificar-se als Mossos. A banda, queda demostrada l’existència de fitxers polítics il·legals a mans dels Mossos d’Esquadra, ja que davant la no identificació, no haguessin disposat de forma legal d’obtenir les identitats de les joves. No només això sinó que de totes les joves que estaven xiulant-los inicialment, només han rebut sancions aquelles que són militants d’Arran Fort Pienc. El total de les sancions ha suposat la suma de 800 euros per a Arran Fort Pienc. Les sancions estan en procés de recurs en aquests moments.

Des d’Arran Fort Pienc denunciem el caràcter intimidatori de la presència dels Mossos d’Esquadra a la Festa Major Jove del Fort Pienc, fem palès l’existència de fitxers il·legals i polítics en mans dels Mossos d’Esquadra i volem deixar ben clar que això és repressió política: es pretén perseguir l’activitat d’un col·lectiu crític amb l’estat de les coses a través d’ofegar-lo amb aparents sancions administratives.

Fora Mossos de les nostres festes majors!

Que se’n vagin!

Fort Pienc, novembre de 2013.


Comments are closed.