[Llera del Ter] Neix el Moll, el nou Casal Popular de Joves “El Moll”

Publicat el

El passat dissabte 26 d’octubre es va inaugurar el Casal Popular de Joves de Celrà. Aquesta data va ser la culminació d’una iniciativa que s’ha dut a terme des de la mateixa inquietud juvenil, des de la pròpia base de les joves del poble que sentien com una necessitat pròpia l’autogestió de la seva activitat diària. Però, d’on sorgeix el Casal Popular de Joves el Moll?
Tot va començar en una reunió del Jovent de Celrà quan, tot parlant de les mancances que tenia el moviment juvenil del poble, va sorgir la idea de crear un espai autogestionat per les mateixes joves. Des de bon principi va ser de consens que s’havia de liderar el projecte des del mateix Jovent, ni apropiar-nos exclusivament d’un espai que havia de ser del poble. Antigament, a Celrà ja hi havia hagut altres experiències semblats que al nostre entendre no havien acabat de funcionar. Vam analitzar els possibles errors que s’havien comès, amb el valor afegit que hi havia membres del Jovent que havien format part d’aquests diferents espais. Finalment, vam creure convenient obrir el projecte a totes les entitats juvenils del poble (Associació Juvenil Esplai Celrà, Taxeks, Jovent, Arran Llera del Ter, SEPC IES Celrà i l’Assemblea de dones Goges).
No volíem només un espai de trobada juvenil, sinó que teníem molt clar que calia fer un pas endavant i anar més enllà de la tinença i gestió d’un espai propi. La nostre intenció era i és, fer del Moll un casal democràtic i involucrador, on totes les joves del nostre poble hi tinguin cabuda i s’hi puguin expressar amb naturalitat, fer-hi activitats, amistats, resoldre inquietuds, formar-se, etc. Teníem i tenim molt clar que havia d’estar gestionat des de les pròpies joves, ja que creiem que l’autogestió és la forma que respon als interessos que actualment tenim com a joves, l’eina per la transformació social de Celrà i perquè el Moll aconsegueixi ser el punt de referència cultural i social per a tot el jovent celranenc.
Així doncs, veiem la creació del CPJ el Moll com una oportunitat per tal de fer que el teixit associatiu juvenil de Celrà, val a dir que ja molt actiu en l’actualitat, continués creixent i arrelant al poble, per dotar-lo de la vitalitat necessària i l’empenta suficient com perquè fos imparable. No va ser un procés fàcil, els referents que teníem eren pocs o llunyans. Amb la imaginació per bandera ens tocava crear un model que encaixés totes les entitats juvenils del poble en un mateix espai, que fos obert alhora al jovent celranenc i les seves necessitats i on tothom s’hi sentís a gust.
I d’aquest procés democràtic i assembleari en va sorgir el Moll, que a dia d’avui, podem dir, amb gran orgull, que ja és una realitat; i encara més important, podem dir que és fruit de l’esforç de les joves, sorgida des de la base i no des de cap política externa a la realitat juvenil celranenca. Es fa necessari remarcar, però, el consell diari de la tècnica i la regidora de joventut; que han sabut escoltar-nos i alhora guiar-nos en aquest procés per tal que entre totes les joves implicades en el procés aconseguíssim fer arribar el Moll on és ara.
Sabem que no serà fàcil, que hem d’aprendre dels errors del passat per fer que el futur del moviment juvenil celranenc sigui fructífer, productiu, integrador i creatiu. D’empenta no ens en falta i, sobretot, tenim molt clar que haurem de ser els primers a demostrar un gran compromís i una gran responsabilitat. És per això que convidem a totes les persones del poble, joves, infants, persones adultes o curioses que vulguin conèixer el Moll de primera mà, participar de les activitats que properament organitzarem i –en últim lloc, però no per això menys important– implicar-se en un projecte que vol consolidar-se i canviar d’arrel la seva realitat més propera: el nostre poble, Celrà.

ImageImageImage


Comments are closed.