Arran protagonitza una setmana d’intensa acció política contra totes les violències del patriarcat

Publicat el

Les assemblees d’ARRAN han estat les protagonistes aquesta setmana de nombroses accions, actes i mobilitzacions organitzades en el marc del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El jovent de l’Esquerra Independentista mostra així el seu ferm compromís amb la lluita feminista contra el patriarcat i a favor de l’eliminació de totes les expressions violentes d’aquest sistema d’opressió que sotmet la meitat de la nostra societat. A continuació us n’oferim un breu recull.

Pintades, murals, pancartes i moltes altres accions reivindicatives arreu del territori

La lluita al carrer és un dels pilars fonamentals de l’acció política d’ARRAN i aquest 25N no ha estat, en cap cas ,una excepció. Dissabte al matí, un edifici en obres ubicat al centre de Sant Cugat del Vallès es llevava lluïnt una gran pancarta amb el lema “Contra totes les violències del Patriarcat”. A Terrassa, Sabadell i Alcúdia, pintades i pancartes assenyalaven dilluns al matí alguns dels principas responsables de la violència patriarcal com ara l’Esglèsia, l’ultraconservaodr Partit Popular (PP) i les multinacionals de roba femenina. En la mateixa línia, membres d’ARRAN Lleida van editar edhesius amb el lema “Ets bonica tal com ets” i els van enganxar en multitud de peces de roba d’una botiga de roba de la ciutat. Les assemblees d’Igualada, Girona, Palma, Badalona, Ciutat Vella (València), Calella, Cornellà i el Poblenou també van protagonitzar accions d’agitació en forma de murals, pintades reivindicatives i pancartes. Des d’ARRAN Sabadell també van fer ciruclar, a través de les xarxes, una sèrie de quatre cartells virtuals denunciant les múltiples formes que adquiereixen les violències de patriarcat.

 

2013-11-25 13.26.08Lleida. Adhesiu enganxat en un maniquí contra la pressió estètica i els cànons de bellesa impossibles.

576649_363616710451141_1529333666_nPalma. Siluetes liles pintades al parc del Molinar.

994656_674744802569635_530686458_nSant Cugat. Gran pancarta en un edifici en obres.

1403218_260091007478262_459734277_oCiutat Vella (València). Mural contra la violència de gènere.

1425708_465397436904643_129431332_nSabadell. Pancarta a la vidrera d’una botiga de roba.

Xerrades, tallers, taules rodones i pel·lícules, també protagonistes

A l’acció agitativa als carrers cal sumar-hi una bona pila de taules rodones, col·loquis, xerrades i projeccions de pel·lícules. Destaca especialment el cas de les Jornades Antipatriarcals de La Safor, que es van celebrar durant tot el cap de setmana del 23 i 24 de novembre i que comptaven amb un munt de xerrades, debats i un sopar popular. L’Esquerra Independentista de València organitzava aquests dies fins a una desena d’actes al voltant del 25N que van començar el dimarts dia 19 amb una concentració contra l’empresa Princelandia i s’allargaran fins el dia 30. Una de les activitats organitzades en el marc de les jornades, el col·loqui “Binarismes, gènere i violències”, l’organitzaven a Llíria les companyes d’ARRAN Camp de Túria. Al llarg d’aquesta setmana s’han realitzat també un seguit d’actes a Benimaclet i a la Facultat de Dret de la Universitat València. A la vila Gràcia (Barcelona), el dissabte 23 organitzaven una xerrada sobre relacions sexo-afectives. A Poblenou, el divendres passat projectaven la pel•lícula Acusados de Jonathan Kaplan, que a continuació donaria pas a una xerrada-debat. Al barri d’Horta, en el marc de les jornades contra la violència de gènere, van passar el diumenge 24 el film “diario de una ninfómana” i el proper avui tenien programada una xerrada sota el títol “models d’atracció i violència”. Al casal Panxampla de Tortosa, el proper divendres passen la pel·lícula LadyBird LadyBird de Ken Loach. Les assemblees d’Arran organitzen més actes fins al final d’aquesta setmana. A Blanes, per exemple, demà celebren un taller sobre els mites de l’amor romàntic amb militants del col·lectiu feminista Justa Revolta. Molts altres actes organitzats per Arran i el conjunt de l’EI en el marc del 25N no queden recollits en aquesta crònica.

En definitiva, un munt d’experiències enriquidores que ens permeten reflexionar entorn les problemàtiques intrínisques del sistema capitalista i patriarcal a què vivim sotmeses i que ens permeten seguir treballant en la seva superació i la construcció d’una alternativa feminista als Països Catalans.

 

Captura de pantalla 2013-11-29 a les 20.13.29Blanes. Cartell del taller “Mites de l’amor romàntic”.

 

Quatre mobilitzacions nacionals i una concentració a Alacant contra les violències del patriarcat

L’Esquerra Independentista convocava a quatre mobilitzacins nacionals a Tarragona, Barcelona, València i Palma. A València una marxa que partia dels Jardins del Parterrs va comptar amb l’assistència de diversos milers de persones i amb la participació de nombrosos col·lectius i organitzacions feministes. Enguany, per primera vegada, s’ha constituït a Valènci un bloc feminista amb un marcat caràcter anticapitalista. Aquest bloc, impulsat per l’Esquerra Independentista i diversos col·lectius feministes, centres socials i assemblees d’estudiants ha aconseguit aglutinar gairebé un miler de persones en un clam per la indestriabilitat de les lluites per l’alliberament de gènere i de classe i oferir, així, una alternativa al feminisme reformista i institucional. A Tarragona, malgrat l’adversitat imposada per les temperatures gèlides, els col·lectius convocants i la resta d’assistents van sortir a un quart de vuit de la plaça de la Font rere el lema “Nosaltres decidim. Nosaltres desobeïm. Aturem la violència de gènere”. Primer, en marxa silenciosa i, tot seguit, els crits ja clàssics de “Avortament lliure i gratuït” o “Nosaltres parim, nosaltres decidim” es van mesclar amb alguns de nova fornada, com “Llibertat sexual, dret al propi cos”. Aquesta va ser la primera manifestació celebrada a Tarragona pel 25 de novembre [Fragment extret de pobleviu.cat]. A Palma segona Marxa de Torxes contra la violència de gènere fou tot un èxit, tant en la participació de més de 300 persones com en l’esperit de rabiós record cap a totes les víctimes mortals de les agressions masclistes del 2013. La mobilització, de caràcter silenciós, fou convocada unitàriament per  l’Assemblea Antipatriarcal, Dret a Decidir, Feministes en Acció i Adibs, partint de la Plaça de la Porta Pintada fins arribar a la Delegació de Govern [Fragment extret de contrinfo.cat]. A Barcelona un miler de persones recorrien els carrers en una manifestació convocada a Caneletes. Una concentració convocada a Alacant completa el cartell d’un 25N de compromís i lluita feminista contra les violències del patriarcat

torxes-580x435

Palma. Marxa de torxes.

 

 


Comments are closed.