Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol

Publicat el

Durant dècades hem heretat els principals vicis del règim franquista, que mai ens cansarem de denunciar: la continuïtat de la política econòmica, de les institucions reciclades, de l’Espanya indivisible, del patriarcat més salvatge, de la cruel repressió política… L’anomenada ‘transició’ no va ser sinó una Transacció de Poders en què la plàcida successió en la Prefectura de l’Estat, del dictador al successor triat per ell mateix, és la seva més elevada expressió. El paper de l’esquerra reformista, que es va incorporar a aquest procés claudicant i abandonant pràcticament totes les demandes de l’oposició popular al franquisme, va ser fonamental per aconseguir aquesta fita. La ruptura democràtica a l’Estat espanyol quedava i encara queda ara pendent.

Avui, quan es compleixen 35 anys de la Constitució Espanyola del 1978, les organitzacions juvenils revolucionàries dels pobles sota jurisdicció de l’Estat espanyol, renovem la nostra voluntat de prendre les regnes del nostre destí en un context en què el dret a decidir (indistintament de la seva possible aplicació sobre els nostres pobles, els nostres cossos, sobre el model econòmic, sobre l’ús de l’espai i de l’entorn, etc.) és permanentment vulnerat. Aquesta data tan simbòlica, orgull del règim espanyol que aconsegueix imposar en un clima de por i tutela de l’Exèrcit espanyol les seves regles de joc és la que hem triat les diferents organitzacions juvenils dels pobles oprimits per anunciar la creació d’un espai de lluita estratègic. Sempre des del respecte i reconeixement a les dinàmiques que marquen el treball en cada territori, i per tant, a la sobirania de tots ells.

 La situació del jovent en els nostres pobles és absolutament crítica: precarietat laboral, atur, exili, atac als drets sexuals i reproductius, elitització del sistema educatiu, empobriment, mercantilització dels llocs i activitats d’oci, negació de la cultura i llengües pròpies, etc. A més, no podem deixar de denunciar la criminalització i repressió a la qual el règim espanyol sotmet al jovent conseqüent i combatiu per desenvolupar les activitats de lluita militant. Tot aquest panorama, però, no ens fa caure en el desànim, sinó que ens empeny a redoblar esforços en la construcció de les alternatives existents, tangibles i serioses, que neixen del poble i estan dirigides al poble.

 Davant del seu capitalisme devorador, davant del seu imperialisme espanyolitzador i enfront del patriarcat, el jovent alegre i combatiu apostem fermament per l’alliberament nacional dels nostres pobles, el feminisme i el socialisme. La qüestió de gènere, la de classe i la nacional són els nostres tres eixos de lluita prioritaris. Els nostres moviments no existeixen per pidolar engrunes. Neixen per vèncer i per conquerir el futur mitjançant la constància, la conseqüència i la fortalesa ideològica que ens caracteritza .

 Des de les organitzacions juvenils dels pobles oprimits per l’Estat Espanyol, volem fer pública la nostra ferma decisió d’avançar per aquest camí d’il·lusió i esperança. I especialment fer-ho amb l’internacionalisme per bandera, sabent que la destrucció de tot l’entramat institucional del règim espanyol, de l’economia criminal capitalista i de les mentalitats obsoletes ha de ser una tasca compartida per tots i totes les que creiem en la justícia social. Des d’aquí desafiem al règim espanyol i reiterem el nostre ferm compromís de continuar lluitant des dels nostres territoris, dia a dia i costi el que costi fins a aconseguir el ple alliberament nacional, social i sexual dels nostres pobles. Sinó ens deixeu somniar serem el vostre pitjor malson!

 A Madrid , a 6 desembre 2013

 ARRAN (Països Catalans) , ISCA! (Galiza), BRIGA (Galiza), DARRÉU (Asturies), ERNAI (Euskal Herria), JALEO!!! (Andalucia), PURNA (Aragón), YESCA (Castilla), INEKAREN (Canarias), AZARUG (Canarias)

 


Comments are closed.