Comunicat | Denunciem el CESICAT a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Publicat el

Ja fa setmanes que les filtracions de documents del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) han posat al descobert el seguiment d’activistes polítics a les xarxes socials. Informes que revelen l’acumulació de dades no només tècniques sinó d’afinitats ideològiques, de participació en mobilitzacions socials, d’opinió al ciberespai i fins i tot altres dades no públiques com adreces, telèfons, IPs, etc. En el punt de mira del vigilant destaquen moviments socials i polítics com el del 15M i l’Esquerra Independentista.

Diversos militants de l’organització juvenil Arran consten en els fulls d’estudi i seguiment del CESICAT amb dades polítiques i personals i fins i tot fotografies del domicili. Un extens informe en power point analitza les activitats del col·lectiu independentista i revolucionari.

Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, amb l’assessorament dels serveis jurídics d’Alerta Solidària, plantem cara a aquesta situació d’assetjament i marcatge cibernètic i per això denunciem el CESICAT a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Posem a les seves mans els darrers documents publicats a la xarxa i exigim respostes a preguntes molt preocupants que a parer nostre no estan sent objecte de les informacions periodístiques.

Aquestes preguntes són: qui ordena els seguiments polítics? Quins criteris guien aquestes seguiments polítics? On queden registrats i sota control de qui queden aquests seguiments? Qui més consta en aquests registres? Quants seguiments i estudis de militants polítics i socials ha dut a terme el CESICAT? Sota les ordres de qui? Quina és la finalitat d’aquests estudis? En quin marc de treball suposadament d’interès públic s’emmarquen?

Sabem perfectament qui és beneficia d’aquests treball de seguiment polític il·legal. I des d’Arran afirmem que mai ens ha fet por, ni ara que la persecució sota criteris polítics és coneguda i ha caigut la careta de falsa democràcia del sistema repressiu català, ni abans de fer-se públiques aquestes noves evidències.

Arran som el jovent revolucionari que lluitem a diari, donant la cara, per transformar la societat i sabem que qui es beneficia de les injustícies dels sistema, qui condemna el jovent treballador a la precarietat, a l’exili i a la misèria, és el mateix que pressiona perquè les institucions públiques inverteixen els recursos policials, judicials i de comunicació a combatre la nostra aposta política.

Sabem que els fem por. I no pararem.
El jovent seguem arran!

Països Catalans, el 10 de desembre de 2013
ARRAN i Alerta Solidària


Comments are closed.