Arran dóna suport a la crida a la mobilització pels 81 anys de les Normes de Castelló

Publicat el

Des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, mostrem el nostre suport la crida de Castelló per la Llengua, plataforma en què participa Arran La Plana i l’Esquerra Independentista de La Plana, a assistir a la manifestació i als diferents actes de la Diada en commemoració de les Normes del 32 .

Crida a la mobilització pels 81 anys de les Normes de Castelló

El 21 de desembre de 1932, la societat civil i el món de la cultura del País Valencià signaven les Normes de Castelló, un acord ortogràfic que obria les portes a l’articulació de la societat valenciana al voltant de la seua llengua pròpia. Unes Normes que s’inspiraven i adaptaven les que l’Institut d’Estudis Catalans havia proposat per al conjunt de la llengua catalana i de les quals en commemorem el centenari.

El 21 de desembre de 2013, molts valencians i valencianes eixirem al carrer a commemorar les Normes. Però no per a fer-ne una mera celebració: cal que hi anem amb actitud reivindicativa i intransigent amb un Consell que, en matèria de llengua, només ens ven fum identitari anticatalanista per a maquillar la seua al·lèrgia cap a la llengua dels valencians i la seua voluntat d’arraconar-la en tots els àmbits –una fòbia compartida, no cal dir-ho, pels poders de l’Estat. Des de Castelló de la Plana reivindicarem:

Una escola valenciana, pública i de qualitat

Per l’escola pública com a garant de la inclusió i la cohesió social, per a construir un País de totes i tots amb el valencià com a llengua comuna. Contra la LOMCE i contra les polítiques del Consell que impossibiliten, com cada any, que 14.000 famílies escolaritzen els seus fills en valencià.

Uns mitjans de comunicació públics de qualitat, que respecten la pluralitat informativa i 100% en valencià

Per uns mitjans públics valencians que siguen motor de la promoció de la llengua i que ens permeten pensar-nos i representar-nos com a poble. Contra el tancament de RTVV i la censura de les emissions d’altres cadenes en la nostra llengua (IB3, TV3).

Respecte del Govern i les institucions de l’Estat als drets lingüístics dels parlants de llengües minoritzades

Per a fer-nos respectar i combatre junts la por a les agressions lingüístiques. Prou vulneracions de drets i imposició de multes pel simple fet de parlar en valencià.

Us convidem a donar suport a aquesta crida com a particulars o com a entitats i a fer-ne difusió a les xarxes socials (amb les etiquetes #Crida21D i #81anysNormes). Però per damunt de tot us esperem el 21 de desembre a les 18h a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana, perquè és al carrer on ens podem fer escoltar de veritat.

Perquè volem construir un País per a tots i per a totes, defensem l’escola valenciana, pública i de qualitat!

Castelló per la Llengua, 22 de novembre de 2013


Comments are closed.