Manifest | 31D Diada de Mallorca: Per Mallorca. Pels Països Catalans. El jovent rompem les regles per canviar-ho TOT!

Publicat el

Des de fa uns anys, les assemblees d’Arran arreu de Mallorca sortim al carrer per posar de manifest el nostre rebuig davant la greu situació que patim les classes populars catalanes i, sobretot, les joves, en l’actual sistema capitalista.

L’objectiu d’aquesta manifestació ha estat sempre la descentralització de la lluita juvenil, portant-la cap a la part forana de l’illa, per visualitzar la força del jovent també fora de Palma. Enguany, però, la manifestació és a Ciutat. Però no a la Palma que surt a les postals turístiques. Volíem canviar d’escenari i fer-nos veure en un dels barris obrers més oblidats de la ciutat, ja que per a nosaltres és una manera més de descentralitzar la nostra lluita per fer arribar el nostre missatge a tots els racons de Palma, i sobretot als barris de treballadores.

La crisi global traslladada a la nostra realitat local del dia a dia ens està afectant en tots els àmbits. Començant pel nostre futur més immediat, les polítiques neoliberals de l’estat espanyol ens estan precaritzant cada vegada més els llocs de feina als quals podem accedir, duent-nos cap a treballs mal remunerats i sense cap tipus de garantia a llarg termini, fent que poder emancipar-se sigui una quimera.

Sense oblidar tampoc que les víctimes que es veuen més afectades són les dones, sobretot d’edats joves, que representen, només a les Illes, més del 50%. Una dada darrere la qual s’amaguen històries reals i punyents de persones que ja no tenen res i l’única cosa que fan és intentar sobreviure.

La nova llei de l’avortament suposa un clar retrocés en el poder de decisió de les dones sobre el propi cos, convertint l’estat i l’Església en l’únic òrgan de resolució de la interrupció de l’embaràs.

Plantam cara al sistema establert que permet que, en èpoques de recessió, i mentre gran part de la població veu com disminueixen els seus drets socials més bàsics com l’educació i la sanitat, les elits econòmiques i polítiques es beneficiïn per mitjà de les privatitzacions i l’especulació urbanística; especulació  que trobam, sense anar més enfora, en la construcció d’un macroprojecte de centre comercial a l’aiguamoll de Ses Fontanelles, el nou accés i la remodelació del Club Nàutic al Molinar.

La pujada al poder de la dreta més rància no només ha suposat retallades als drets socials sinó també retallades als drets lingüístics del govern Bauzá, començant per la implantació del TIL que ha suposat tota una mobilització històrica de la població illenca. Tant la LOMCE com el TIL suposen no només un atac directe a la nostra llengua sinó un augment de les probabilitats del fracàs escolar, ja que ni docents ni estudiants estam preparades per dur a terme aquesta nova mesura, i que a més fa minvar la qualitat de la matèria impartida als centres educatius.

La resistència a aplicar aquesta mesura ha suposat una forta repressió, no sols a les estudiants, sinó també al professorat i equip directiu de molts centres que s’han declarat insubmisos a aquesta nova llei.

Així mateix, no podem restar quietes davant la nova llei de símbols que suposa un retrocés en la llibertat d’expressió de tota una comunitat, on qualsevol persona pot ser penalitzada pel simple fet de lluir o penjar qualsevol simbologia rebutjada pel govern actual retrògrad i espanyolista.

Un any més el jovent de Mallorca ens comprometem a no afluixar. Amb la convicció de la necessitat de la independència, el socialisme i el feminisme pel nostre poble. Amb la il·lusió de tenir tot per fer, i que res és impossible.

Per Mallorca, pels Països Catalans,
El jovent rompem les regles per canviar-ho tot!

Arran, Organització Juvenil de l’Esquerra Independentista
A Mallorca, 28 de desembre de 2013

Vídeo de convocatòria:


Comments are closed.