Comunicat de repulsa d’ARRAN Vilanova davant el darrer assassinat per violència masclista comès a la seva vila

Publicat el

Diumenge 22 de desembre tinguerem coneixement de la dura notícia de l’assassinat d’una dona a la Vila. I, ahir, una cinquantena de persones vam sortir al carrer a Vilanova i la Geltrú per mostrar el nostre rebuig a la violència masclista i recordar la darrera víctima mortal d’aquesta xacra, la punta més visible i dramàtica de la violència patriarcal. La nostra tristesa no es podia transmetre ni a crits i es traduí en una marxa silenciosa, flors blanques i espelmes a la porta del seu domicili van ser el nostre senzill homenatge a la Judit, qui fou assassinada de manera brutal per la seva exparella.

Des d’ARRAN Vilanova i la Geltrú condemnem aquest crim i ens solidaritzem amb la família i entorn de la víctima; especialment, amb la filla de la dona, qui amb 8 anys descobrí la cruesa del masclisme. D’igual manera, rebutgem fermament la violència contra les dones que els homes exerceixen cada dia amb les seves actituds, comentaris o bromes misògines. Rebutgem el suport i protecció mútua que existeix entre homes quan es donen casos de masclisme. Només en un entorn que permet aquestes actituds i les naturalitza es pot crear el clima idoni necessari per a què es doni la violència contra les dones en les seves formes més greus.

Per tots és sabut que dones del nostre entorn pateixen violència i que la suporten en silenci. Això vol dir que, ara mateix, moltes de nosaltres coneixem dones la vida de les quals està en perill. Posar nom a la violència que pateixen, crear xarxes de suport que permetin a l’agredida treure a la llum el problema i fer-li front de manera efectiva, denunciar als agressors i aïllar-los, no deixar que actuen amb impunitat. Aquestes són només algunes de les maneres de posar fi al feminicidi que les dones patim.

Davant de les vulneracions dels drets de les dones que estem patint en els darrers dies amb la reforma de la Llei de l’avortament, així com, amb les retallades que afecten les partides destinades a la prevenció de la violència de gènere, no ens queda més que cridar a les dones que s’autoorganitzin, que exerceixin l’autodefensa feminista que no és més que respondre cada agressió rebuda: cada comentari sexista, cada mirada de bavós, les magrejades al transport públic… Mai més soles, trenquem el silenci!

Vilanova i la Geltrú, 26 de desembre de 2013.


Comments are closed.